U Partizanu razočarani remijem: "Ostaje žal jer nismo zadržali vođstvo..."

 
 
  • 3

Mogli su više crno-beli, ali ni ovo nije rezultat za "bacanje"

Desetak minuta je delilo Partizan od pobede nad Gentom u gostima, ali bez obzira na to što nisu izdržali, odnosno zadržali vođstvo, crno-beli mogu da budu zadovoljni kako su odigrali protiv fizički domintnog rivala. Remi (1:1) im je doneo mogućnost da se sa samo jednim bodom iz naredna dva meča domognu evropskog proleća, što je jedan od primarnih ciljeva u Humskoj.

Jedan od vršilaca dužnosti trenera u duelu sa Belgijancima - Branko Vukašinović je rekao posle meča da je stručni štab predvideo razvoj događaja na terenu i izrazio željenje što crno-beli nisu sačuvali vođstvo.

- Odigrali smo zahtevan duel sa snažnim, tehničko-taktičkim izuzetno potkovanim protivnikom. Meč je išao kako smo i zamišljali, poveli golom kada se otvorila situacija i ostaje žal jer nismo zadržali vođstvo u poslednjih 10 minuta. Nismo uspeli da ostvarimo pobedu, ne možemo ni da budemo nezadovoljni, ali je minuli meč u svakom slučaju korak unapred za Partizan - rekao je Branko Vukašinović.

Gol Uroševića je svakako privukao veliku pažnju...

- Čim mu se lopta odvojila od noge videli smo sa klupe da ide u gol i mogu samo da mu čestitam. Ne samo Uroševiću, koji je odigrao sjajan meč do same završnice, već i svim ostalim igračima, jer su uložili veliki napor da bismo uzeli bod u Belgiji.

  • Kako je tim reagovao na promenu sistema?

- Prvi put smo odigrali u ovom sistemu 3-5-2, bili smo svesni i vrlina i mana tog sistema u odnosu na rivala sa kojim igramo, imali smo kratak rok da ga uigramo sa igračima sa kojima smo istrčali na teren i bili smo spremni na to da će rival imati posed i ući u nekoliko šansi. Jer, oni i u Belgiji stvaraju po nekoliko šansi po meču. Sa druge strane, odgovorili smo na zahtev da anuliramo prenosne lopte, igru jedan na jedan i bočne lopte, a čekali smo naše šanse da iskoristimo njihove mane.

- Nije lopta htela u gol kod udarca Natha. kasnije i kada je Jojić šutirao, ali ne možemo da budemo nezadovoljni, Kratko je vreme da se ovaj sistem dovede do perfekcije, no, ulagaćemo u njega u budućnosti zbog raznovrsnosti u igri Partizana.

Šta su realni dometi Partizana u nastavku Lige konferencija?

  • Šta su realni dometi Partizana u nastavku Lige konferencija?

- Pobede koje smo ostvarili u kvalifikacijama su nametnule i cilj da prođemo grupu. Kasnije smo dobili Anortozis i Floru, sada uzeli bod, ali ćemo morati da sačekamo još taj bod da bismo prošli dalje. Nazalost, moramo sada da gledamo u dvorište Genka, ako hoćemo da igramo u martu nastavak takmičenja, odnosno da čekamo njihov kiks. Verujem da će, ukoliko se sve to ostvari, rivali biti i zahtevniji. Za to živimo i radimo, želimo da se odmeravalo sa jakim protivnicima, rivalima iz "lige petice" - rekao je Branko Vukašinović.

Video: Golman ostao ukopan: Majstorija Uroševića za vođstvo Partizana

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. novembar 2021 | 22:03

    Cuj razocarani a cuvali rezultat kod 1:1 vukli se po terenu odugovlacili itd i sad su kao razocarani ahahahahahahahahahaahah

  • Djole

    4. novembar 2021 | 22:30

    Xaxaxa bili smo katastrofa na oba meca sa njima!!!!

  • XXL

    4. novembar 2021 | 22:13

    Čuj razočarani,pa i niste otišli da pobedite nego da se branite i ne izgubite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA