Arsenal pobedio, ali čitav svet priča samo o odbrani Ramsdejla - ovo je umetnost!

 
 ≫ 
  • 1

Neverovatno, senzacionalno, potpuno ludo - samo su neki od komentara na bravuru golmana "Tobdžija" posle slobodnog udarca Medisona

Ramsdejl i samo Ramsdejl, i opet Ramsdejl. Svaka priča o utakmici 10. kola Premijer lige Lester - Arsenal počinje i završava se sa golmanom gostiju i njegovom bravuroznom intervencijom u 43. minutu o kojoj se jedino priča i tek će se pričati.

Momak koga je londonski klub platio 30 miliona funti dugoligašu Šefildu opravdao je svaki cent uložen u njega samo ovom intervencijom, zapravo bilo ih je dve u samo nekoliko sekundi, i obe se mogu svrstati u rubriku "verovali ili ne".

Pogledajte maestralnu paradu golmana Arsenala o kojoj bruji fudbalski svet. Udarac Medisona je bio skoro savršen, loptu su svi videli u mreži jer je imala perfektan efe preko "zida", a onda, pravo niotkuda "izronio" je Ramsdejl. Čudo jedno šta je uspeo da uradi, a onda i da spreči novi pokušaj natrčalog igrača domaćeg tima.

I iz drugog ugla senzacionalna odbrana golmana Arsenala. Odavde se možda i najbolje vidi koliko je to bio dobar udarac i koliko je bilo potrebno gipkosti i eksplozivnosti golmana da ovo odbrani.

Nije bilo ravnodušnih na paradu golmana gostiju, Ramsdejlu je na ovoj bravuri česititao i slavni Peter Šmajhel, čiji je sin danas stajao na drugom delu terena.

Arsenal jednostavno nije mogao da izgubi danas sa ovakvim golmanom, slavio je 2:0 golovima Gabriela i Smit Rouva još u prvom poluvremenu, a onda "preživeo" nalete "Lisica" zahvaljujući junaku današnje utakmice.

Arteta zadovoljno trlja ruke posle ovog gostovanja, njegov tim je, uz meč više od ostatka konkurencije, sada na visokom 4. mestu i čini se da stvari za "Tobžije" polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.

Video: Majstorija Škrbića za vođstvo Radničkog na Čairu: Vrhunski prijem grudima, pa volej za mat Lučana

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uff

    30. oktobar 2021 | 16:56

    Reko sta je covek uradio...Kad opet me navukoste da kliknem. Sta tu ima tako maestralno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA