Selektor mlade reprezentacije: "Ne mogu u dve rečenice da kažem koji su problemi"

 
  • 3

Živković tvrdi da mu je žao što naši igrači ne igraju u svojim matičnim klubovima

Mladi fudbaleri Srbije doživeli su neuspeh u Humskoj protiv reprezentacije Francuske. Orlići nisu imali apsolutno nikakve šanse protiv Galskih petlova koji su ih počastili sa tri gola i tako zaseli na prvo mesto u našoj kvalifikacionoj grupi.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Zvonko Živković istakao je da se njegova ekipa suočava sa mnogobrojnim problemima. Pre svega, kaže da najveći deo igrača ne igra u svojim matičnim klubovima i da nema takmičarski ritam, za razliku od francuskog tima.

- Kad bih pričao šta je moralo da bude bolje, trebalo bi nam više vremena da analiziramo kako se razvijaju naša deca, gde igraju, da li i koliko igraju. Sva francuska deca ovog uzrasta igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i... Šta drugo reći - rekao je Živković za Arenu Sport posle utakmice.

Nije imao šta da prigovori fudbalerima Srbije, naprotiv pohvalio ih je na borbi protiv kvalitetnijeg rivala.

- Bolja su ekipa trenutno od nas. Ja sam zadovoljan time što su naša deca, koja su danas nastupala, pružila svoj maksimum. Nažalost, rezultat je takav kakav jeste. To je to. Nemam nameru da objašnjavam, niti mogu u dve-tri rečenice da kažem koji su sve to problemi sa kojima se susrećemo.

Dodaje da Filip Stuparević nije zamenjen zbog povrede, već zbog toga što nije ušao u takmičarski ritam koji bi mu obezbedio da može da izdrži više.

- Stuparević prošle godine nije igrao. Talentovani dečak od 20 godina nije igrao celu godinu. Nije mi jasno kako se to ne zna. Mi smo iz te naše baze, koja je jako mala, morali da izvučemo tako nešto. Imate dečka koji je potpisao za Lacio i koji ne igra već tri meseca, imate momke koji su potpisali za Mančester siti koji ne igraju... koji nisu igrali ni u ovoj našoj ligi.

- Da ne tražim opravdanje, momci iz Francuske su pokazali da su u ovom trenutku bolji, da igraju bolji fudbal, da su brži, snažniji i zasluženo su pobedili - zaključio je Živković.

Srbija je nakon novog poraza ostala samo sa teoretskim šansama za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naši momci imaju samo četiri poena iz četiri meča.

Video: Orlovi pred polupraznim tribinama jure Mundijal, slaba poseta u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zasto mora

    12. oktobar 2021 | 22:38

    u dve recenice

  • 2810

    13. oktobar 2021 | 22:20

    Eeeeee, kad gledate samo sebe i trenutnu ličnu korist....koga briga za decu i talente.

  • Krlja

    12. oktobar 2021 | 22:35

    Pa kad su " navijace" pohapsili zbog organizovanog kriminala 😉😉😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA