Francuska preVARila Španiju za trofej Lige Nacija: Benzema je klasa, Embape za preokret!

 
 
 ≫ 
  • 13

Kakav meč na San Siru i pobeda "Trikolora" uz neregularan gol za trijumf

Fudbalska reprezentacija Francuske slavlje Foto: Tanjug/AP

Šampion drugog izdanja UEFA Lige Nacija je Francuska, koja je i u finalu, kao u polufinalu, do pobede stigla nakon preokreta. Na "San Siru" ekipa Didijea Dešana savladala je Španiju 2:1 golovima Karima Benzema i Klijana Embapea u drugom poluvremenu, nakon što je Mikel Ojrazabal doneo prednost "Furiji".

Fudbalska reprezentacija Francuske slavlje Foto: Tanjug/AP

Gol za pobedu Francuza, Embapeov u 80. minutu, postignut je posle očite neregularne pozicije francuskog napadača koji se našao u ofsajdu na pas saigrača, pokazao je to i usporeni snimak, i ostaje zaista nejasno kako je pogodak priznat uprkos VAR proveri.

Francuzi su tako brzinski "okrenuli" utakmicu u svoju korist, ruku na srce i zasluženo su došli do pobede jer su željno jurnuli svim silama posle gola minusa, koji su brzo anulirali preko Karima Benzema.

Bilo je to pravo malo remek delo napadača Reala, još jedna njegova majstorija koja će se pamtiti - gol negde sa ćoška kaznenog prostora u dalji gornji ugao Simona. Golman Španaca imao je loptu na rukavicama, ali uzalud, bio je to najprecizniji mogući šut iz te pozicije koji se može izvesti. Kao programiran. To je Benzema.

karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Drugo poluvreme bilo je praznik za oči, fudbal nabijen tempom, šansama, golovima, uzbuđenjima koja nisu prestajala, za razliku od prvog koje je u poređenju sa drugih 45 minuta bilo teško mučenje i antipropaganda fudbala.

Kao da su u nastavku drugi timovi izašli na teren, pa je krenulo sve da pršti.

Smenjivali su se i jedni u drugi u opansim akcijama, Španci su profitirali baš u periodu kada su bolje kontrolisali posed, a egzekutor je bio Ojrazabal koji je iskoristio loše postavljanje Upamekana.

A onda, do kraja meča, videli smo pravu Francusku. Poletnu, napadačku, kojoj niko ništa ne može kada uđe u svoj ritam.

Benzema je potvrdio klasu već opisanim pogotkom brzo posle gola Španaca, a ni tada "Trikolori" nisu posustajali. Drmala se i stativa španskog gola, a pomoći nije bilo kada je Embape izašao sam pred Simona i matirao ga za delirijum i preokret, ali ostaje mrlja na trijumf jer je pogodak postignut iz očigledne ofsajd pozicije.

Na kraju, slave Francuzi, pišu se kao drugi osvajači Lige Nacija, posle Portugalaca koji su digli trofej u premijernoj sezoni ovog manje atraktivnog UEFA takmičenja.

Video: Gore kamere, gori VAR soba: Stadion na kome Engleska u subotu igra kvalifikacioni meč u plamenu

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    10. oktobar 2021 | 22:55

    Sramota za fudbal, za sudije, za VAR, za Francusku. Što im nisu dali titulu odmah?

  • mb

    10. oktobar 2021 | 22:47

    Od kad je uveden var video sam bar 10golova iz debelih ofsajda koji nisu ponosteni niti prikazani var snimci merenja na TV.Dzaba su ga uvodili samo unistava lepotu fudbala.

  • Bojan

    10. oktobar 2021 | 23:34

    Nije fer!!!Glupo pravilo!!Ovo je ofsajd!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA