Skandal za skandalom u Švajcarskoj: Najveći portal prepravio "OVK" u narodna vojska zbog Šaćirija

 
 ≫ 
  • 53

Švajcarski medij najpre objavio, pa prepravio naslov sa (ne)spornim nazivom terorističke organizacije

Smešak Džerdana Šaćirija "od uva do uva" na gest nepoznatog navijača koji ga je ogrnuo jaknom sa "OVK" simbolima nije ništa drugo do podrška promociji terorizma - i to pred kamerama nacionalne televizije.

Albanski iseljenici iz Švajcarske pozdravili su ovaj "patriotski čin", u to nema sumnje, dok su ostali gledaoci tek na portalima i u drugim medijima, malo kasnije, saznali šta su zapravo videli posle meča Švajcarske i Severne Irske.

Tako su na primer na najvećem portalu u zemlji, "Blick.ch", isprva mogli da pročitaju da su Šaćirija ogrnuli jaknom sa simbolima terorističke organizacije, da bi nedugo potom na istom portalu, ali u "prepravljenom naslovu", pisalo da je na jakni simbol - "milicije".

Mnogo mejlova smo dobili od srpskih iseljenika iz Švajcarske, čitalaca pomenutog portala, koji su bili šokirani zbog promene naslova i nazivanja terorista nekakvim oslobodiocima.

Na našu adresu poslat je i dokazni materijal - dve "screenshot" slike sa elektronske aplikacije najvećih švajcarskih dnevnih novina.

Na prvoj slici vidi se prva verzija njihovog artikla u vezi skandala na utakmici Švajcarska - Severna Irska. Na toj prvoj verziji koja je "izbačena", u naslovu je upotrebljen termin "UCK" (OVK) kao Teroristicka organizacija, kako i treba. Međutim, par minuta kasnije dolazi do promene u naslovu u pravo kod pomenute terorističke organizacije. Prvobitna verzija naslova je prepravljena, pa je umesto teroristicka organizacija, napisano "Milicione Snage", u prevodu narodna vojska. Pazljivo treba obratiti pažnju na vreme publikacije artikla, i vreme ažuriranja istog na dnu druge slike ("ispravljena verzija").

Kako je i zbog čega došlo do promene naslova možemo samo da nagađamo...

Džerdan Šaćiri Foto: Pixabay, Printskrin: Blick.ch

Video: Šaćiri se pravi lud. Tvrdi da se niko u Srbiji niko nije potresao zbog orla

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    10. oktobar 2021 | 19:18

    Пола Швајцерске су шиптари а ја сматрам да се сви тамо требају преселити. Нека са швајцарцима у изобиљном државном капитализму и демократији уживају а са Балкана нестану!!! Ето толико ...

  • Dragoljub

    10. oktobar 2021 | 19:19

    Uvek neutralni u ratovima, ali polako doci ce i njima rat u dvoriste

  • Srbijanka

    10. oktobar 2021 | 19:15

    Samo mogu da provociraju. Onda se pokupe i beže. To su arnauti. Kukavice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA