Popović sačuvao bledu Zvezdu od drčnog Metalca, Ivanić skratio muke i prednost Partizana na 5 bodova

 
 
 ≫ 
  • 84

Crveno-beli slavili sa 3:1 na zatvaranju 12. kola Superlige

Pobeda i tri boda Crvene zvezde jedino su što će se pamtiti ove nedeljne večeri sa Marakane. Crveno-beli su uspeli da savladaju Metalac u specifičnoj utakmici sa 3:1 i smanje zaostatak za liderom Partizanom na pet bodova (uz meč manje) uoči nastupajuće dvonedeljne reprezentativne pauze.

Strelci za šampiona Srbije bili su Falko u 10, Ivanić u 63. i Kanga iz penala u 93, dok je pogodak za goste postigao Filip Stuparević u 40. minutu.

Igra i utisak koji je ostavio tim Dejana Stankovića daleko su od onoga što navijači priželjkuju i što je obaveza igrača Zvezde. Umorni i isceđeni posle Ludogoreca, bez četvorice standarnih igrača koji se bore sa koronom (Dragović, Degenek, Katai, Borjan) nekako su smogli snage da pobede vrlo nezgodnog protivnika koji se ispostavio kao tvrd orah.

Uostalom, podatak da je golman crveno-belih Zoran Popović sa nekoliko vrsnih intervencija sprečio goste da povedu u trenucima kada se rezultat lomio dovoljno govori o padu kvaliteta igre šampiona. Da nije bilo njega i Mirka Ivanića, možda bi zanimljivi tim Žarka Lazetića pevajući otišao iz Beograda.

Zvezda je dobro otvorila meč u kojem je 20 minuta bila lišena pomoći najvernijih navijača. Sever je protestovao protiv "pojedinca iz uprave kluba", a dok su navijači mitingovali ispred stadiona, Filipo Falko je na sjajan pas Ivanića u 10. minutu doneo prednost šampionu Srbije.

Dominirao je domaćin na startu, ali kako su navijači ušli na tirbinu u 21. minutu tako je i pala u igri. Drčni tim iz Gornjeg Milanovca je to osetio i posle nekoliko opasnih napada stigao do izjednačenja. Filip Stuparević, koji se letos posle avanture u Votfordu vratio srpski fudbal, majstorski je u 40. minutu matirao Popovića za iznenađujućih 1:1.

Gosti su koji minut pre tog gola tražili i penal zbog igranja rukom Erakovića u šesnestercu Zvezde, ali su sudije u VAR sobi u Staroj Pazovi pravilno ustanovile da je najpre rukom igrao fudbaler gositju sa brojem šest nas leđima i dosudili indirekt za crveno-bele.

Malo je falilo da odmah posle tog gola Metalac dođe i do vođstva u finišu prvog poluvremena, ali je Popović sa dve vrsne odbrane na zemlji spasio kožu svog tima. Dejan Stanković je na poluvreme uveo Srnića umesto umornog Rodića, Stuparević još jednom zapretio u 52. pre nego što je na scenu stupio Mirko Ivanić.

Najbolji fudbaler Zvezde je prvo pogodio prečku u 56. ali je samo nekoliko minuta kasnije posle sjajne asistencije Gajića uspeo da donese prednost Zvezdi od 2:1.

Taj gol iz 63. minuta potpuno je ispumpao entuzijazam kod gostiju, Zvezda je do kraja imala nekoliko pokušaja, ali nijedan od pet šuteva nije završio u okviru gola, lopta je letela visoko ka severnoj tribini.

Ipak, crveno-beli su u završnici stigli i do trećeg gola, i to u nadoknadi kada je Kanga sa bele tačke postavio konačnih 3:1. Prethodno je štoper gostiju Vasiljević oborio Bena posle kiksa, pa su gosti završili meč sa desetoricom.

C. Zvezda - Metalac 3:1 (1:1)

Strelci: Falko 10, Ivanić 63, Kanga 93. penal - Stuparević 40

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Aleksandar Živković

ZVEZDA (3-4-3): Popović - Gobeljić, Sanogo, Eraković - Gajić (od 76. Krstičić), Kanga, Ivanić(od 90+1. Petrović), Rodić (od 46. Srnić) - Falko (od 86. Bakajoko), Pavkov (od 86. Lazetić), Ben.

METALAC (4-2-3-1): Maslarević - Vlalukin, Vasiljević, Mlađović (od 86. Milićević ), Antonijević - Stojić, Fićović (od 86. Šarić) - Krajišnik, Grbović (Đurić), Cvetković - Stuparević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixa

    3. oktobar 2021 | 22:32

    Ko li gura erakovica jos i kapiten Rodicu,Kangi,Ivanicu,Pavkovu!?!?!?!Bravo Pope jos 1 pokazao da je odlican golman

  • Ds

    3. oktobar 2021 | 21:40

    Ovaj metalac ozbiljnija ekipa od glodara

  • PARTIBREJKER

    3. oktobar 2021 | 20:47

    Muka mi vise od Severa. Nisu ni trebali ulaziti na tribinu. Samo unose namerno nervozu u klub. To nisu navijaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA