Sastav Zvezde za Ludogorec: Bez udarne četvorke napad na Razgrad je kao osvajanje Mont Everesta bez kiseonika

 
 ≫ 
  • 38

Koga nema, bez njega se mora. Šta je Stanković spremio za Bugare?

Zvezdin izlet u Bugarsku "preko noći" je postao moguće penjanje na Mont Everest bez boca sa kiseonikom posle saznanja da udarna četvorka ekipe, za igru i za iskustvo, za borbu - ne može da putuje zbog korona virusa.

Redom su skidani sa spiska putnika za Razgrad Borjan, Dragović, Degenek i možda najznačajniji od svih pobrojanih, prvi među jednakima Aleksandar Katai. I laik bi rekao da crveno-bele, bez ovog kvarteta, čeka nemoguća misija protiv prvaka Bugarske u meču koji se igra u četvrtak, 30. septembra s početkom od 21 sata, koji iz godine u godinu održava visoke standarde i redovni je učesnik ligaškog dela nekog evropskog takmičenja.

Ludogorec je kući posebno siguran i dominantan. Tako je i ove sezone.

Dovoljno je reći da su Bugari neumoljivi na svom terenu na svim frontovima, ne znaju za poraz, usput su iz kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisali grčki Olimpijakos, otud i pun respekt koji će dobiti od srpskog prvaka, koji osim toga mora pronaći rešenja na gorućim pozicijama.

Odbrana će biti na daleko najvećem ispitu u Razgradu.

Bez prvog golmana, bez dvojice stubova nosača defanzivne linije i kičme ekipe, bez najboljeg strelca i najkreativnijeg igrača - koliko bez nukleusa može Zvezda?

Ovo je sastav Zvezde koji se očekuje u Razgradu.

FK Crvena zvezda, sastav, Dejan Stankovic Ilustracija: Nikola Jovanović, Foto: MN Press

Ako neka situacija može Stankoviću savršeno da pruži uvid u kapacitete "drugopozivaca" onda je to bez sumnje meč u Razgradu gde se očekuje da odgovornost preuzmu Eraković i Pankov, iza njih na golu Popović, pa Gobeljić. Sanogo će zauzeti svoje mesto ispred poslednje linije, sa njim će zvezda praktično imati petoricu defanzivaca, a napred je situacija kudikamo povoljnija, jer nedostaje tek jedan udarni adut.

U odsustvu Kataija, mnogo će se u kreaciji očekivati od Kange i njegovih lopti koje "imaju oči", od Ivanića čija je napadačka raznovrsnost, i skok, često bili prevaga na strani Zvezde.

Dalje, u ofanzivnoj liniji važan šraf može biti i Ben čije iskustvo, rutina na svakom delu terena, mudra igra, prave značajnu razliku za ovakve utakmice.

Ostala dva igrača koje Deki planira za startnu postavu su i najveća enigma - Dioni i Falko.

Ni jedan ni drugi nisu dosad opravdali očekivanja, pa je ovo idealna prilika da pokažu da nisu promašene investicije crveno-belih. Dioni se muči, odradi istina dobar posao za ekipu, ali golovi su mu i dalje teško dostižna kategorija. Prvi superligaški je dao tek u devetoj utakmici za klub, a Ludogorec je ipak klasa iznad srpskih superligaških postava.

Ne cvetaju ruže ni Falku. Potonuo je Mesi iz Salenta. Ne može se Italijan pohvaliti bogzna kakvom statistikom otkad je stigao u klub, čeka se već dugo njegov prodor, trk, dribling, asistencija, čeka se "nešto" od njega. Sad ili nikad je za Falka protiv Ludogoreca. Šansa da se uzdigne i probije, da proradi.

Da li će ovog puta baš Falko biti Zvezdin šerpas vodič u osvajanju Razgrada?

Video: Stanković priznao posle derbija da je zadovoljan, jer nije izgubio: Moglo je malo više karaktera

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • czv

    29. septembar 2021 | 20:09

    Zvezda dobija ove, a vi kako hocete!!!

  • Baster

    29. septembar 2021 | 20:35

    Falko će biti ključ zvezdine pobede.. Ne znam zašto sam ubeđen.

  • Pp

    29. septembar 2021 | 20:59

    Napad može da bude dobar ali je ogroman hendikep neigranje Borjana, Dragovića i Degeneka, za njih nemamo adekvatne zamene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA