"Ne zanima me forma igrača u klubovima, već u dresu Srbije": Piksi pred Katar diže borbeni moral

 
 
 ≫ 
  • 3

Selekciju Srbije u narednih sedam dana čekaju tri utakmice od kojih su one sa Luksemburgom i Republikom Irskom od ključnog značaja u borbi za Mundijal

Najbolji srpski fudbaleri su opet u pogonu, zajedno, na istom zadatku koji se zove Mundijal u Kataru. Na tom putu ekipu Dragana Stojkovića Piksija čekaju tri utakmice u sedam dana, od kojih će im dve odreaditi dalji tog kvalifikacija,, možda ih i lansirati nadomak najveće fudbalske smotre 2022. godine.

Srbija u sedu u Debrecinu igra protiv katara prijateljski meč, rival je, dakle, selekcija domaćian narednog Mundijala, kao test za ono što sledi i od čega se živi - mečevi za bodove protiv Luksemburga (04. septembar) na našem najvećem stadionu, i protiv Republike Irske u gostima (07.septembar).

Stojković je dan pred meč sa Katarom odgovarao na pitanja srpskih novinara.

Da li treba očekivati promene u sastavu, kombinacije?

- Mi volimo napadački fudbal, ne vidim razloga zašto ne bi nastavili u tom stilu, mislim da će tako biti i sa Katarom sutra. Što se tima tiče, biće kombinovan, razlog za tako nešto je u činjenici da imamo Luskemburg i Irsku koje su od veoma velikog značaja za nas. Ali naravno i protiv Katara očekuemo da odigramo dobar meč. Ulazimo sa velikom motivacijom i respektom prema narednom protivniku, ali kao što znate to je prijateljska utakmica, i taj rezultat se neće računati kakav god bio.

Fudbal, trening nacionalnog tima Fudbalskog saveza Srbije u u Staroj Pazovi Foto: ATA Images

Koliko ste upoznali Katar?

- Dovoljno da imam jasniju sliku, znam sistem u kom igraju, znam brojeve igrača, ne imena... Dovoljno sam ih upoznao, doduše preko videa, gleado sam utakmice, tako da je to to. Ne želim da se previše fokusiram na Katar, želim fokus na moj tim, tako se uvek i ponašamo, bez obzira na protivnika.

Koliko bi pobeda nad Katarom doprinela poboljšanju ambijenta pred dva daleko važnija meča?

- Rezultat protiv Katara apsolutno ne znači ništa. Svakako idemo na pobedu, tako da se ne opterećujete mnogo oko toga, samo uživajte u fudbalu 90 minuta.

kakav je zdravstveni bilten u ekipi?

- Trojica su već van ekipe, Grujić, Petković i Spajić. Naravno da se radi o povredama koje ne mogu biti sanirane do početka ove tri utakmice. Oni su se već vratili u svoje klubove.

Kakva je forma igrača u odnosu na mart?

- Koliko vidim, dobro igraju, nema povređenih osim ove trojke... Igrači na koje je javnost navikla da daju golove, daju, ali što se njihove forme u klubovima tiče to me ne zanima. Zanima me kakvi su u dresu Srbije. Forma im mora biti u "piku" kada je u pianju dres Srbije. Čim su ovde, znači da im je forma zadovoljavajuća za neki moj sud i zato sam ih i pozvao da budu deo tima.

___ Marko Metlas

Da li ćemo protiv Katara videti u timu debitante Svilara i Birmančevića?

- Jedan od njih dvojcie će startovati.

Očekujete li da vam kolega Sančes (selektor Katara) poželi dobrodošicu u Katar?

- Ja mislim da će on to svakom reći (smeh). Isto će reći svim selektorima sa kojima Katar bude igrao, što je lepo od domaćina naravno, da budu ljubazni. Mislim da ga previše ne zanima da li ćemo mi ili Portugal ići na Mundijal.

Koliko je Ljubinko Drulović dragocen u štabu?

- Ne znam u kom smislu? Kao čovek? Kao trener? Šalim se... Ok, čim je tu zaslužio je da bude tu. Dugo se poznajemo, dragocen je naravno. Ima reprezentativni status i bekgraund i kao igrač i kao trener. Ovo ništa nije novo za njega, samo se vratio tamo gde je bio.

Konačno, Srbiju će gledati navijači, protiv Luksemburga na Marakani će pozdraviti ekipu i dati podršku koja bi mogla biti od velikog značaja?

- I ja isto (nisam dugo vodio meč pred navijačima). Moram da razmišljam kako ću ja da se osećam, a ne igrači, šala naravno. Tu smo da pružimo zadovoljstvo navijačima i jako mi je drago što će doći do toga ako se nešto ne promeni, mada ne verujem. Fudbal se igra zbog tih ljudi, za njih živimo, zbog njih igramo. Jedva čekamo meč sa Luksemburgom i da tribine budu maksimalno popunjene, koliko mere dozvole, mislim na pedeset posto kapaciteta. Igrači jedva čekaju da izađu na teren u takvoj atmosferi jer su se i oni uželeli jednog takvog ambijenta. Mislim daigrači neće mati nikakav problem sa tom činjenicom. Ono što je važno je da je to dobitna kombinacija - mi se uželeli njih, oni nas, i eto 4. septembra se vidimo pa da uživamo u utakmici. Definitivno ćemo dati svoj maksimum da u jednoj odličnoj partiji pobedimo i upišemo važna tri boda.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    31. avgust 2021 | 15:03

    Po ovoj izjavi,nece igrati igraci koji su u top formi,vec koji moraju.

  • bokus

    31. avgust 2021 | 20:25

    Ви све у напред знате! Браво!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA