≫ 

Lale su stigle na Marakanu: Rišario Živković potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom!

Srpski šampion ozvaničio veliko pojačanje

  • 43
rišairo živković Foto: crvenazvezdafk.com

Nešto ranije danas Zvezda je nagovestila da se nešto "ozbiljno" krčka, a sada je to i zvanično - Rišario Živković potpisao je trogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Linglong Superlige Srbije. Napadač će biti kapitalno pojačanje za crveno-bele u predstojećim nastupima u grupnoj fazi Lige Evrope.

Rođen je 5. septembra u holandskom gradu Asenu, a korene vuče iz Srbije odnosno iz Pirota, gde mu je rođena majka. Prve fudbalske korake načinio je u Foksholu i Groningenu za koji je zabeležio i prve seniorske minute i gde je u potpunosti skrenuo pažnju na sebe.

Debitovao je u seniorskoj konkurenciji sa samo 16 godina, a u naredne dve godine na 40 utakmica postigao je tačno 11 golova, posle čega je usledio povratak u Ajaks. U drugom timu holandskog velikana je uspeo da dođe do skora od 27 pogodaka na 40 mečeva.

To ga je preporučilo da ode na pozajmice u Viljem II (18 utakmica, četiri gola) i Utreht (38 utakmica, 12 golova), da bi potom karijeru nastavio u belgijskom Ostendeu. Ni tamo nije prestao da trese mreže, pa je u 58 mečeva postigao 16 golova.

Usledila je nešto egzotičnija varijanta, pa je otišao put Kine za Čančun Jatai, potom je nastupao za engleski Šefild junajted i naposletku za Gvangžu.

Rišario Živković Foto: FK Crvena zvezda

Može da nastupa na poziciji centralnog napadača i da igra bočno i u dosadašnjem toku karijere prošao je sve mlađe kategorije holandske selekcije, a uz to poseduje i srpski pasoš, pa se neće računati kao stranac u Linglong Superligi Srbije.

- Srećan sam što sam potpisao za Zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram. Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće. Želim dobru sezonu za nas.

- Uvek sam pratio Zvezdu, bio sam ovde i prošle nedelje protiv TSC-a. Gledao sam sve kvalifikacione utakmice, upoznat sam sa bogatom istorijom. Gledao sam i meč protiv Čukaričkog, navijači su fantastični. Malo je takvih u svetu, koji zdušno bodre svoj klub. Hoću da budem dobar u Zvezdi, da dam sve od sebe i da se pokažem u pravom svetlu. Ne bih da licitiram o broju postignutih golova, samo želim da pomognem - rekao je Živković koji će nositi broj 30.

Srećan zbog dolaska Rišarija bio je i sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela koji kaže da zna koji su kvaliteti ovog mladog fudbalera.

- Veoma mi je drago što je došao u Zvezdu. Dobro ga poznajem, još dok sam bio u FSS, razgovarao sam sa njegovim ocem i mogućnosti da zaigra za našu reprezentaciju, ali to se tada nije ostvarilo. Saradnja je sada ostvarena dolaskom u Zvezdu. Radi se otalentovanom igraču kojem se predviđa velika karijera. Ajaks ga je doveo sa 17 godina, ali nije bilo sve kako je zamišljeno. Smatram da u Zvezdi može da dostigne visine. Ima talenat i atletske sposobnosti, pre svega brzinu i osećaj za gol. Biće pojačanje za prvenstvo i Evropu - zaključio je Mrkela.

Video: Stanković: Večeras su bili neverovatni, idu na zasluženi odmor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. avgust 2021 | 18:46

    Momak je mlad, samo 24 godine, dosao kao slobodan igrac, dakle nismo za njega platili ni centa obestecenja. A pri tom ima i srpski pasos pa se nece voditi kao stranac. Mislim da ce biti pojacanje, ali i ako ne bude, uvijek za njega mozemo da izvucemo tih 440 000 e kolika mu je plata. Tako da sigurno nece biti novi La Parra, Cafu, Garsija i slicno.

  • Tadmat

    30. avgust 2021 | 18:18

    Jos Dusko Tosic i to je to.

  • pit bull

    30. avgust 2021 | 21:11

    Kakvi ste vi losi ljudi i zlonamerni,aj glodare i razumem ali ove nase ne razumem. Ko je iz Srbije ikada cuo za racimo Uga Vieru,Donalda,Le taleka ili recimo Moreiru,Leonarda,Sadika pa ispadose top pojacanja i jednima i drugima. Pustite decka da vidimo sta ce da donese Zvezdi a ne pljuvacina u startu a nije izveo ni aut u Zvezdi. SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA