Mančester siti se poklonio svojim legendama: Kompani i Silva dobili statue ispred "Etihada"

 
 ≫ 
  • 0

One su otkrivene tokom jučerašnjeg dana

Fudbaleri Mančester sitija polovično su startovali u novoj sezoni Premijer ligi. Nakon startnog poraza od Totenhema na strani (0:1) usledio je trijumf protiv ekipe Noriča na "Etihadu" (5:0), koji je nagovestio da će se Građani ipak boriti za titulu i ove takmičarske godine.

Ono što je možda ostalo u senci svega toga je "otkrivanje" dve statue ispred samog stadiona, a koji su posvećeni dvojici fudbalera za čije vreme je Siti imao velike uspehe. Reč je o Vensanu Kompaniju i Davidu Silvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Manchester City (@mancity)

Iako su dvojica još uvek aktivni na fudbalskim terenima, Građani su odlučili da im se za sve godine službe u klubu oduže na adekvatan način. Statue su osvetljene svetlo-plavom bojom i svako ko bude od sada ulazio na "Etihad" prolaziće pored njih.

Kompani je bivši kapiten Sitija u kojem je proveo čak 11 godina. Sa ovom ekipom osvojio je čak četiri titule u Premijer ligi, dva FA kupa, četiri Liga kupa i dva Komjuniti šilda. Sa druge strane, David Silva u nebeskoplavom dresu boravio je deset godina, upisao je 309 nastupa i čak 60 golova.

Posle dva poraza bez datog gola čini se da se Arsenalu spreman još jedan šamar. Pobeda Mančester Sitija se u Mozzart kladionicama plaća kvotom 1,33, a u kombinaciji sa tri gola skače na 1,78. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Mančester Siti – Arsenal.

Video: Gol koji vraća nadu ekipi iz Lučana: Jovanović daje gol za Mladost

(Telergaf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA