Stanković raspoložen na konferenciji: "Dobro je dok ima osmeha, nikada nisam razmišljao o ostavci"

Zvezda je pobedom u Rumuniji prošla dalje u grupu Lige Evrope

  • 4
Dejan Stanković Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su plasman u grupnu fazu Lige Evrope tako što su i u revanš meču u Rumuniji savladali ekipu Kluža (2:1) i tako sa ukupnih 6:1 otišli dalje.

Odigrao je tim Dejana Stankovića tačno koliko je to bilo potrebno, a na konferenciji za medije trener Zvezde bio je jako zadovoljan. Zahvalio se na gostoprimstvu Klužu.

- Ne bih komentarisao greške, osvrnuo bih se na fer plej borbu dva tima. Pobedio je bolji, neko mora da napravi grešku da bi drugi pobedio. Hvala na gostoprimstvu, na terenu je bilo čvrsto, ali sve ostalo je bilo bez ikakvih problema - rekao je Stanković.

Dotakao se i pitanja smene koja se postavljala u nekim od medija posle ispadanja od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Nikada nisam razmišljao o ostavci, a ni klub nije pomišljao da me smeni. Ima vremena za sve, treneri se dele na one koji daju ostavke i koje smene.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Zvezda je ostvarila veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja peti put u nizu.

- Ceo paket, 13, 14 utakmica, ponavljam kao papagaj. Ovo je ogroman rezultat, e sada kako neko to gleda sa strane, to je za diskusiju. Crvena zvezda igra grupnu fazu Lige Evrope, koja je mnogo jaka ove godine. Juče sam dobio pitanje da li sam izgubio 4:0, ali o tome ne razmiljšam. Mogli smo da primio gol iz penala, ali svaka čast mojim igračima. Iznenadili su me Dragović i Degenek, nisam mogao da verujem da toliko vole klub i poštuju saigrače, a verujte da su imali ozbiljne probleme, izdržali su skoro 90 minuta. Idemo dalje, čeka nas još jedna utakmica pa pauza. Šalili smo da jedva čekamo da se završi ova letnja liga, pa da od septembra krenemo.

Veoma je raspoložen bio Dejan Stanković što su primetili prisutni novinari.

- Dobro je dok ima osmeha, dok ga ne skidaju. To je najbitnije, energija, pozitiva, stav. Ćutim i radim, niko ništa ne progovara... Osmeh je mnogo bitan, problem je kada nestane.

Ko će sada doći "na noge" ekipi Crvene zvezde u grupnoj fazi?

- Ne razmišljam o tome. Neka dođe bilo ko, zagarantovano nam je šest utakmica u Evropi, to mnogo značima navijačima, momcima i mom klubu. Ostalo je još samo nadogradnja svega ovoga. Ostvario sam ogroman cilj ulaskom u Ligu Evrope, a sada Liga šampiona, da li je realno, to je za diskusiju. Tu bih stavio tačku.

Kaže da je tačno znao zbog čega ostaje u Crvenoj zvezdi ove jeseni.

- Kao što nisam mogao da odem na leto iz Crvene zvezde, a mogao sam, samo ja znam što sam ostao. Verujte mi, neću biti na smetnji.

Posle utakmice, Dejan Stanković se popeo na ogradu da proslavi pobedu sa navijačima.

- Ponela me emocija i nešto što nije fer, popeo sam se na žicu i eto.

Video: Stanković se popeo na ogradu da slavi s navijačima: Pogledajte proslavu plasmana u Ligu Evrope

Može li u grupi da dođe Lacio? Može, ako pitate Dejana Stankovića.

- Može! Voleo bih da se vratim u Rim, kao što je to bio slučaj u Milanu. Ne bih da ovo izgleda kao pretnja, samo kažem, voleo bih da igram i sa njima - zaključio je Stanković.

Video: Golman Kluža poklonio Pavkovu gol: Trener rumunske ekipe se krstio kad je video šta je uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    26. avgust 2021 | 23:44

    mozda ces razmisljati o ostavci sledece godine kad nas ponovo budes izbacio iz lige trke za ligu sampiona.

  • 🙄

    26. avgust 2021 | 23:54

    Deki cenim te i poštujem kao fudbalera, ali brate sa ovom ekipom smo trebali igrati LS, što smo bacili pare na ova pojačanja koja ne prave razliku

  • Delija Sever

    26. avgust 2021 | 23:57

    Daj ostavku pre grupne faze i dovediti iskusnog trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA