≫ 

Zvezda s još jednom pobedom iz Rumunije do 5. uzastopne jeseni u Evropi

Crveno-beli savladali Kluž i u revanšu sa 2:1 i prošli u Ligu Evrope

  • 86
El Fardu Ben, Milan Pavkov, Aleksandar Dragović Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda nije dozvolila nikakvo iznenađenje u revanšu sa Klužom. Opet je ekipa Dejana Stankovića iskoristila individualne greške domaćina i trijumfom od 2:1 overila plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ukupnim rezultatom od 6:1 u dve utakmice.

Petu uzastopnu jesen na međunarodnoj sceni, a drugu vezanu u drugorazrednom takmičenju, igraće crveno-beli i tako potvrditi epitet jednog od najboljih timova sa prostora Srbije.

Posao im je bio olakšan jer su stigli na revanš u Transilvaniju s prednošću od 4:0 iz prvog meča, a već posle četiri minuta dobili su i jedanaesterac pošto je glavni sudija Majkl Oliver video potezanje (jedno od nekoliko) u petercu Kluža prilikom kornera. Siguran egzekutor bio je Aleksandar Katai za vođstvo crveno-belih od 0:1.

Trebalo je malo vremena Klužu da se oporavi od šokantnog starta, a kada su od 15. minuta zaigrali Rumuni kako znaju, morao je da interveniše Milan Borjan. Sa nekoliko vrsnih odbrana kapiten Zvezde je dugo držao rezultat na semaforu, ali je konačno kapitulirao u 36. minutu, kada je Rodić loše reagovao i olako dozvolio centaršut Kostačea koji je Hrvat Debeljuh smestio u mrežu za 1:1.

Malo je Zvezda pretila u prvom poluvremenu (samo dva šuta na gol, jedan iz penala), bila je primorana da se brani, ali Kluž nije uspevao da matira Borjana još koji put.

Trener domaćina Marijus Šumudika se početkom drugog poluvremena odlučio na nesvakidašnji potez, golmana Arlauskisa je zamenio iskusni Balgradean (33) koji je u 53. minutu užasno ispucao loptu, pravo na nogu Milanu Pavkovu kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za 2:1.

Bio je to gol zbog koga se čak i trener domaćih krstio na klupi, a svaku nadu u preokret i častan oproštaj domaćeg tima ugasio je Milan Borjan, koji je posle prekršaja Dragovića odbranio jedanaesterac napadača kluža Deaka u 63. minutu.

Kluž je u završnici ostao sa desetoricom zbog isključenja Rodrigeza u 78. minutu, ali Zvezda nije uspela da još nekim golom stavi pečat na plasman u grupnu fazu Lige Evrope iako je imala dobre šanse.

Žreb za grupnu fazu na programu je u petak od 13 časova.

Kluž - Zvezda 1:2 (1:1)

Strelci: Debeluh 36 - Katai 4. penal, Pavkov 53

Stadion: "Konstantin Radulesku" u Klužu.

Gledalaca: 2.000

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

KLUŽ (4-4-2): Arlauskis - Manea, Čubotariju, Graovac, Kamora - Deak, Rodrigez, Sigurjonson, Kostače - Debeljuh, Paun.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Pavkov.

Video: Stanković: Kluž je klub ozbiljne istorije i tako ćemo tretirati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    26. avgust 2021 | 21:27

    Pa ovi ne gledaju svoje franjevce vec vise na nasim vestima i komentarisu 😂😂

  • Ogi

    26. avgust 2021 | 22:18

    Ovo je Zvezda. Rutinski. Padace mnogo veci od Kluza

  • Nešo

    26. avgust 2021 | 21:24

    Ovi sto pisu gluposti tipa sramotna igra i slicno bili bi mnogo pametniji kada bi sutali .Zvezda vodi 5-1 volio bih da bude uvijek tako sramotno i još nešto dodjite sebi i shavtite da nam je liga jedna od gorih u Evropi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA