Stanojević budi nadu Grobara: "Zdjelar i Pantić na terapijama po 9 sati, spremni smo da rizikujemo"

 
 ≫ 
  • 22

Trener crno-belih nada se da će na raspolaganju imati dva bitna igrača koja su izostala sa

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije u Humskoj pred meč protiv Santa Klare

- Svi dobro znaju koliko nam znači ovaj meč. Nadam se da ćemo pred našim navijačima uspeti da pobedimo i da se plasiramo u grupnu fazu Lige konferencija - rekao je Stanojević, a slično mišljenje deli i Igor Vujačić, koji se nada velikoj podršci navijača.

Novinare je interesovalo kakva je situacija sa Sašom Zdjelarom.

- Što se tiče Zdjelara, on svim silama pokušava da igra, evo u ovom trenutku je na treningu, popodne će početi sa nama, nadam se dobrim vestima. I za Pantića je slična situacija, po 8-9 sati su imali razne terapije ne bi li bili spremni da igraju. Sa druge strane i mi ćemo malo rizikovati, hoćemo sa njima, ući ćemo u rizik da ih spremimo za tu utakmicu.

Saša Zdjelar, FK Partizan Foto: MN Press

Upitan je Stanojević i o mladom Nikoli Terziću koji koristi svoje šanse.

- Što se tiče Terzića, on ide pravim putem, ali ja sam za to da ide postepeno. Prvih šest meseci se uklapao i nije dobijao šansu, sada već koristi šansu. Koliko će je dalje dobijati, zavisiće od njegovih igara i od naših načina igre. Polako.

Stanojević ističe da će revanš protiv Santa Klare biti teži nego protiv Sočija zbog nepovoljnog rezultata iz prvog meča.

- Biće teže jer imaju povoljniji rezultat nego u rival u prethodnoj našoj utakmici. Teško je igrati protiv ovakvih timova. Prošle godine je Rio Ave izgubio na penale od Milana, posle je ispao iz lige. Drugačije je njihovo takmičenje, imaju jake utakmice. Ali, mi smo ekipa koja ima iskustvo u Evropi, imamo najbolje navijače, igraćemo sigurno otresitije i nadam se povoljnom rezultatu - samouveren je trener crno-belih.

Novinare je interesovalo šta je uzrokovalo slabiju igru Partizana u prvom meču i šta neće ponoviti u Humskoj.

- Isto to što je prikočilo Sporting i Benfiku tamo. Prvo, oni su kvalitetni. A drugo, nismo bili dovoljno agresivni, lako su nam ulazili u 30 metara, naša odlučnost mora da bude bolja, to ćemo u startu promentiti, da li ćemo uspeti, nadam se da hoćemo.

FK Partizan - FK Soči Foto: MN Press

Još jednom je Stanojević apostrofirao atmosferu koju Grobari prave u Humskoj i veruje da će to dati snagu nejgovom timu.

- Mi imamo poseban ambijent, igrali su oni na velikim i jakim gostovanjima u Portugaliji, ali ovo je specifično, mi smo jedna posebno emotivna nacija. Osetiće, ako već nisu osetili, ali mi osećamo, to nam daje veliku energiju.

Stanojević kaže da još nisu vežbali penale, ali da će to učiniti jer su spremni na svaki scenario.

- Nismo još vežbali, nismo stigli, igrali smo utakmice i treninge, ali vežbaćemo ih, već znamo okvirno ko i kako šutira, vežbaćemo opet, spremamo se na sve, sve je otvoreno.

Video: Stanojević nervozan kao tigar: Pogledajte reakcije na klupi Partizana tokom penal drame sa Sočijem

Na kraju je reč uzeo i portugalski novinar, koji je pitao trenera Partizana šta će biti glavna razlika u odnosu na meč u Portugaliji, kao i koliko crno-belima olakšava to što je strelac i asistent iz prvog meča Karlos Karvaljo prodat i neće igrati u revanšu.

- Naši navijači su 12. igrač i to je glavna razlika. Drugo, krenućemo sa mnogo više agresivnosti i energije. jedan igrač je otišao, ali drugi su tu. Santa Klara ima slične igrače, mislim da je sličan kvalitet kao u prvom meču.

Imao je Portugalac još jedno pitanje, zanimalo ga je kome je bitniji ovaj meč.

- Ne znam koliko je Santa Klari bitno, ali za Partizan je bitno, mi smo igrali u Evropi mnogo puta.

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    25. avgust 2021 | 12:28

    Ispadnete li od ove ekipe, mozes da kupis svoje prnje sa sve upravom!!

  • Realno

    25. avgust 2021 | 16:21

    Jeste veliki hendikep eventualno neigranje Zdjelara i Pantica, ali da budemo iskreni lakse cemo preziveti njihovo neigranje nego igranje Jojica i Miljkovica.

  • Grobar

    25. avgust 2021 | 12:34

    Tako je Stnoje marmo da da ih dobojejmo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA