Poznati prvi pobednici plej-ofa za LŠ: Malme slavi Srbina, Benfika se provukla s igračem manje

 
  • 0

Odigrane su i prve revanš utakmice plej-ofa za Ligu šampiona

Sve smo bliži takmičenju u Ligi šampiona, o tome govori i činjenica da su odigrane prve revanš utakmice, te da smo dobili i prve ekipe koje su posle kvalifikacije "bukirale" svoje mesto u najelitnijem takmičenju u Evropi. Radi se o ekipama Malmea, Jang Bojsa i Benfike.

Sve ekipe koje su slavile u prvim mečevima su uspele da sačuvaju svoju prednost i da obezbede jedno od mesta u ovom takmičenju.

Međutim, uprkos prednosti iz prvog meča, svaka od ekipa je imala "trnovit" put do zvezda, ili u ovom slučaju do Lige šampiona.

Ferenvaroš je u Mađarskoj dočekao Jang Bojs, Švajcarci su imali prednost od jednog gola iz prvog meča (3:2), što je ukazivalo na to da nas očekuje velika borba.

Švajcarci su postigli gol u petom minutu, strelac je bio Cesiger, da bi Ferenvaroš sa dva gola kasnije vratio rezutlat na nulu.

Prvo je u 18. minutu Vingo postigao gol za 1:1.

Nedugo zatim, samo devet minuta kasnije, novi gol je postigao Mae i Ferenvaroš je imao prednost od 2:1.

Sve je ovo naslutilo i šansu za Mađare da se nađu u Ligi šampiona.

Drugo poluvreme, međutim, donelo je novi brz gol Jang Bojsa, Fasnaht je pogodio mrežu koju čuva Dibuš, što je ponovo vratilo Jang Bojs u prednost.

Prelomna tačka ove utakmice se desila u 64. minutu, kada je fudbaler Ferenvaroša, Lajduni dobio crveni karton. Sve lađe su potonule, a Jang Bojs iako je omašio penal u 72. minutu, uspeo je da dođe do pobede golom Mambimbija u 93. minutu.

Druga utakmica večeri donela je duel između Malmea, gde nastupa naš reprezentativac Veljko Birmančević, a na drugoj strani je bio Zvezdin dželat od pre nekoliko godina, ekipa Ludogoreca.

Šveđani su imali prednost od 2:0 iz prvog meča, te ih nije čekao tako težak zadatak, međutim, sve se promenilo u 10. minutu utakmice kada je Nedijalkov postigao gol za 1:0 u korist bugarskog tima.

Ali kao superheroj, ponovo je reagovao naš Veljko Birmančević i evrogolom iz slobodnog udarca je vratio Malme na dva gola prednosti.

Konačnih 2:1 na meču, postavio je Sotiriju iz penala u 60. minutu, ali to nije bilo dovoljno Ludogoretsu da dođe do potrebnog rezultata dovoljnog za plasman u Ligu šampiona, te će iduće sezone igrati u Ligi Evrope.

Poslednja utakmica između Benfike i PSV-a završena je rezultatom 0:0, što je bilo dovoljno ekipi iz Portugalije da se plasira u Ligu šampiona, jer su na domaćem terenu slavili sa 1:0.

Iako rezultat (0:0) pokazuje da je utakmica bila krajnje neinteresantna, stanje na terenu je pokazalo drugačije.

Sve je eskaliralo crvenim kartonom fudbalera Benfike, Lukasa Verisima, koji je uspeo za 30 minuta da dobije dva žuta kartona.

Na žalost svih navijača u Holandiji, PSV-u ni 60 minuta sa igračem više nije bilo dovoljno da dođe do gola koji bi obebzedio, bar, produžetke.

Video: Piksi: Jedva čekam da vodim tim pred publikom

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA