Maksimović posle 5 godina napustio Napoli: Štoper potpisao za drugi italijanski klub do 2025. godine

Nastaviće karijeru u Đenovi

  • 3
nikola maksimović Foto: Tanjug/Ap

Srpski štoper, Nikola Maksimović rastao se sa Napolijem, ali neće promeniti šampionat, pošto je danas i definitivno dogovorio sve uslove sa ekipom Đenove u kojoj će se po svemu sudeći dugo zadržati.

Naš reprezentativac potpisao je ugovor na četiri godine, što će reći da će nositi dres kluba iz zalivskog grada sve do 2025. godine.

On je u Italiju stigao još 2013. godine kada je obukao dres Torina, transfer u Napoli je obavio još 2016. godine, mada je šest meseci u tom periodu proveo na pozajmici u moskovskom Spartaku. U Napulju je odigrao 99 utakmica, a za to vreme je postigao dva gola i dve asistencije.

Momak rođen u Bajinoj Bašti svoju karijeru počeo je u obližnjem Sevojnu sa kojim se domogao plasmana u Superligu Srbije, a potom je još dve godine nastupao za Slobodu iz Užica. Dobre igre su "zavredile" transfer u Crvenu zvezdu zajedno sa Filipom Kasalicom, odakle je potom otišao u pomenuti Torino.

Njega su tokom leta povezivali sa brojnim klubovima, međutim nije bilo nekih konkretnijih ponuda. Đenova je pokazivala najveće interesovanje, a danas je stavila tačku na celokupne pregovore i "kaparisala" srpskog fudbalera.

Video: Stanković: Već nekoliko kola nas prati da neke jednostavne stvari ne rešavamo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aa uuu

    24. avgust 2021 | 18:31

    sa konja na magarca

  • Simo

    24. avgust 2021 | 19:44

    Opasan kockar, braće maline na Kosmaju kad završi karijeru profesionalnog fudbalera. Sreća pa ga ne zovu u reprezentaciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA