Šta bi trebalo da znate o meču Santa Klara - Partizan: Ko je favorit, koga muči virus, koga povrede?

 
 
  • 26

Crno-beli na teškom gostovanju traže kartu za plasman u grupnu fazu Lige konferencija

Još samo korak deli Partizan do grupne faze Lige konferencija i on, ma koliko se to lako činilo posle eliminacije favorita Sočija, neće biti nimalo lak, jer izabranici Aleksandra Stanoejvića ispred sebe imaju Santa Klaru, koja možda nije zvučna kao ruski tim, ali daleko od toga da je ekipa za potcenjivanje.

Legija stranaca, uz domaće igrače, koju čine Brazilci, Maronakci, Ugrugvajci, Španci, Francuzi, Ganjani igra potpuno od minulog rivala u Evropi - brže, intenzivnije, tehnički potkovanije, ali i manje disciplinovano i uz to muke muči sa virusom korona, što bi timu iz Humske mogla da bude olakšavajuća okolnost u pokušaju da se posle godine pauze domogne grupne faze i više nego pristojnog novca za život.

Telegraf vam donosi niz činjenica koje prate večerašnju utakmicu, a koje će vam, nadamo se, pomoći da shvatite na kakvom su ovoga puta zadatku Aleksandar Stanojević i njegovi izabranici.

KADA SE IGRA I KO PRENOSI UTAKMICU?

Duel između Santa Klare i Partizana se igra večeras od 22.30 minuta po srednjeevropskom vremenu (lokalno 20.30) na Azorskim ostvrvima, a direktan TV prenos možete da pratite na sportskoj televiziji Arena Sport, nosiocu prava za Ligu konferencija i RTS.

KO SUDI MEČ PORTUGALSKOG I SRPSKOG TIMA?

Za prvi meč na Azorskim ostvrvima UEFA je delegirala sudije ioz Holandije. Glavni arbitar će biti Serdar Gozubujuk, dok će mu pomagati Jost Van Zilen i Johan Balder, a četvrti sudija je takođe Holanđanin Bas Nijhus.

U KAKVOM RASPOLOŽENJU EKIPE DOČEKUJU MEČ?

Od početka takmičenja u kvalifikacijama za Ligu konferencija Santa Klara nije osetila gorčinu poraza. U drugom kolu je "počišćen" makedonski Škupi (3:0, 2:0), a u drugom slovenačka Olimpija koju predvodi bivši as i trener crno-belih Savo Milošević i to takođe ubedljivo (2:0, 1:0), iako je pomenuti tim usled problema sa virusom korona jedva skupio igrače za protokol.

U prvenstvu, pak, ekipa sa Azorskih ostrva ima probleme, poražena je ubedljivo od Tondele na početku takmičenja, a minulog vikenda je remizirala sa Moreirenseom i nalazi se tek na 15. mestu na tabeli.

Partizan, pak, još uvek "leti" na krilima eliminacije Sočija, ali je ta cena skupo plaćena povredama nekih od nosilaca igre. Stanojevićev tim nije baš u "čabru" sa brojnim stanjem kao Santa Klara, no, neki od fudbalera, poput Saše Zdjelara, Danila Pantića i Nemanje Jovića, koji su motor ekipe su ostali u Beogradu, neki su roviti i trener crno-belih mora da improvizuje.

Ipak, nije Partizan od početka sezone ne zna za poraz, u prvenstvu je ubedljiv, u Evropi je dva puta matirao Dunajsku Stredu i dva puta remizirao sa pomenutim Sočijem, što Beograđanima daje za pravo da i na dalekom gostovanju mogu da izvuku povoljan rezultat pred revanš u Humskoj.

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

ZDRAVSTVENI BILTEN

Malo je mesta da se nabroji ko je sve Santa Klari nedostajao u minule tri utakmice (dve sa Olimpijom i Moreirenseom) zbog problema sa korona virusom i teško je reći na koga će trener portugalskog tima moći da se osloni večeras posle novog testiranja.

Ono što je Partizanu svakako interesantno, a bez zludare namere, svakako je činjenica da se u poslednjem prvenstvenom meču povredio jedan od nosilaca igre - Koštinja, centralni vezni fudbaler, od koga je dosta toga zavisilo na terenu.

Sa druge strane, Partizan ne muči virus, ali ga muče prave fudbalske povrede. Nemanja Jović je izgubljen još pre Dunajske Strede i tek se vraća u ritam, Danilo Pantić se povredio pre meča sa Sočijem u Beogradu, Saša Zdjelar posle 120 minuta i 15 pretrčanih kilometara protiv Rusa morao je na pauzu zbog povrede prednje lože. Neki igrači, poput Aleksandra Šćekića, imaju probleme, no, stisnuće zube, nema im druge.

GLAVNI ADUTI NA TERENU?

Gledajući minule mečeve i u Evropi i u portugalskoj ligi, Karlos Žunior je fudbaler na koga Partizan svakako treba da obrati pažnju se od početka sezone upisao u strelce na svakom meču koji je igrao i postigao ukupno šet golova. Radi se inače o momku iz Brazila, koji igra na poziciji desnog krila u sistemu 4-2-3-1 i njegova vrednost je 3.500.000 evra po "transfermarketu".

Stanojevićev fudbal se zasniva na kolektivu, iz koga svakiu put iskoči individualac i to mogu biti Lazar Marković, koji trenutno igra fudbal kao u prvom mandatu kada je zaludeo pola Evrope, Rikardo Gomeš

ili Bibras Natho, igrači koji rade za tim, ali potezom mogu da reše meč, a moglo bi da se "zavrti" i oko Sejdube Sume. Jer, Gvinejac, koji će dobiti šansu sa klupe voli velike mečeve i uvek je inspsirisan da baš tada pokaže veštinu zbog koje ga navijači Partizana obožavaju.

ŠTA KAŽU KLADIONICE?

Ako je verovati bukmejkerima - Partizan je blagi favorit u večerašnjem duelu sa Santa Klarom. Pobeda domaćina se vrednuje kvotom 2.85, remi iznosi 3.05, a uspeh crno-belih u gostima - 2.60. U svakom slučaju, razlike su male i to govori da nema izrazitog favorita.

Aleksandar Stanojević Foto: Telegraf

REČ TRENERA

Danijel Ramos, Santa Klara:

- Govorimo o Partizanu, timu sa velikom težinom u evropskom fudbalu. Jedan od najgledanijih timova na svetu i pun međunarodnih mečeva i iskustava. Ipak, prošlost se ne računa na terenu, ali istina je da, za sada, srpski tim ima besprekoran rekord na početku sezone. U osam utakmica tim ima šest pobeda i dva remija, postigao je 20 golova i primio samo četiri. Cilj će nam biti pobeda, znajući unapred da se u Srbiji može odigrati revanš, na terenu na kome se protivnik oseća daleko komfornije.

Aleksandar Stanojević, Partizan:

- Za nas je ovo važna utakmica, jer nas još dve pobede dele od jeseni u Evropi. Svi igrači koju su ovde su spremni i očekujemo interesantan meč. Nemamo probleme s kovidom, imamo probleme samo sa povredama igrača Mislim da su agresivan tim sa dobrom tranzicijom, jaki na lopti, jedan na jedan, da imaju brze igrače i igraju taktički agresivno, menjaju nekoliko sistema, igraju moderan fudbal, adaptiraju se brzo. Pričali smo sa trenerima koji rade ovde (u Portugaliji), sa igračima koji su igrali. Mislim da ne mogu ničim da nas iznenade.

OČEKIVANI SASTAVI

Santa Klara (4-2-3-1): Fernandes, Ramos, Alfonso, Vinjaneva, Mansur, Nene, Morita, Karlos Žunior, Paolo Enrike, Linkon, Rui Košta

Partizan (4-2-3-1): Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić, Šćekić, Marković, Holender, Natho, Rikardo

Posle drame protiv Sočija, Partizanu je ostalo da izbaci Santa Klaru i plasira se u grupe Lige konferencija. Večeras (22.30) igra se prvi meč u Portugalu, a prema kvotama, biće neizvesno - kec je 2,80, iks 3,00, a dvojka 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Santa Klara - Partizan.

Video: Miljković posle Sočija i penala: Mi smo porodica! Ima Boga, sve se vratilo na pravi način!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    19. avgust 2021 | 09:54

    Lagano dobijamo sa 0:2 .

  • Milan

    19. avgust 2021 | 10:05

    Trebalo bi da znate da partizaiji ispada od timova sa egzoticnim zenskim imenima...tipa Sarlota evo sad santa Klara...

  • Dr

    19. avgust 2021 | 11:22

    Da primite bar 4kom pa da se posvetite ovoj našoj brutalnoj ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA