Da im Brando Gagić pozavidi: Dečaci koji idu u školu i rade za Glovo izbacili prvaka Evrope iz Kupa

 
 ≫ 
  • 1

Ovo je fudbalska senzacija dana...

Rumunska Steaua, nekadašnji šampion Evrope iz 1986. godine, doživela je ove srede jedan od najtežih poraza u istoriji kluba.

Iako drugoligaši, fudbaleri iz Bukurešta bili su favoriti protiv niželigaša iz prestonice Progresul Spartaka, koji ih je savladao sa 2:1 na svom veštačkom terenu i izbacio iz nacionalnog kupa.

Rezultat sam po sebi i ne bi bio čudan jer je ova Steaua daleko od one koja je harala Evropom tokom 80-ih, ali dobija na težini ako se zna da je ekipa Progresul Spartaka sastavljena od amatera koji pored fudbala rade druge poslove kako bi preživeli.

- Srećni smo, a ja kao trener osećam ogromnu satisfakciju posebno jer sam na teren izveo igrače od 16 ili 17 godina koji su proizvod našeg rada u omladinskoj školi. Mnogo smo toga uložili u ovaj tim, ne samo novac, već i dušu i dosta energije - rekao je trener Progresula Razvan Erima posle pobede.

Mnoge je ovaj podvig podsetio na priču iz popularne serije "Porodično blago" kada Brando Gagić izbaci šampiona iz kupa, ali je uspeh rumunskih amatera stvaran, nije fikcija.

- Ne znam ko igra za Steauu, niti ko im je vlasnik, a iskreno me i baš briga. Čestitam mojim momcima koji u slobodno vreme rade za Glovo. Imam puno klinaca koji idu u srednju školu, neki studiraju, ali smo pokazali da smo klub koji ume da se bori - dodao je trener Progresula.

On se nada da bi lokalne vlasti u Bukureštu mogle da prepoznaju uspeh i pomognu njegovom klubu.

- Imamo jasnu strategiju, utemeljenu pre pet godina u kojoj razvijamo određene grupe juniora i dece i učimo ih izvesnom stilu fudbala. To je ono što radimo, a kada dobijemo rezultat kao danas, to nam je najbolja satisfakcija - zaključio je Erima.

Video: Borjan sprečio da Kanga napravi novu glupost

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    19. avgust 2021 | 11:22

    Rumunski klub koji je bio prvak Evrope Sreaua sada se zove FKSB i igrao je protiv našeg TSC—a gde je bilo 6:6 u regularnom i produžetcima ali je ostvarila pobedu u penal završnici. Nikada nije bila u drugoj ligi, a o čemu se ovde radi i o kojoj ekipi iz druge lige pod imenom Steaua samo onaj koji je pisao članak zna. Nije dobro biti neobavešten i pisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA