≫ 

Prodali zvezde za 175 miliona, doveli zamene za siću: Inter predstavio naslednike Lukakua i Hakimija

Edin Džeko i Denzel Damfris i zvanično zadužili plavo-crni dres

  • 6
Edin Džeko Foto: FK Inter

Italijanski šampion Inter predstavio je zamene za Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija, koji su ovog leta napustili Milano u rekordnim transferima.

To će biti Edin Džeko (Roma) i Denzil Damfris (PSV Ajndhoven), koji su potpisali ugovore sa Neroazurima.

Vladajući šampion Italije je potvrdio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Edinom Džekom. Napadač iz Bosne i Hercegovine je u subotu odigrao i prvu utakmicu za novi klub i bio strelac u pobedi u pripremnom meču protiv Dinama iz Kijeva (3:0).

Sada 35-godišnji Sarajlija karijeru je počeo u Željezničaru, ali je već kao 19-godišnjak otišao u Češku, u Teplice. Međunarodno ime stekao je u Volfsburgu, sa kojim je 2009. senzacionalno osvojio titulu prvaka Nemačke, kada je zajedno sa Brazilcem Grafiteom, činio je najefikasniji tandem u istoriji Bundeslige.

Igrao je potom četiri godine u Mančester Sitiju i osvojio dve Premijer lige, a u Romi je proveo minulih pet sezona. Za klub iz glavnog grada Italije odigrao je 260 utakmica i postigao 119 golova.

FK Roma FC Lacio Lazio Foto: Tanjug/AP

Damfris je znatno mlađi (25 godina), a afirmaciju je stekao i tokom minulog Evropskog prvenstva kada je bio proglašen jednim od najboljih desnih bekova. Reprezentativac Holandije plaćen je 12,5 miliona evra PSV-u, a sa Interom je potpisao ugovor do 2025. godine.

Zanimljivo, Inter je na prodaji Lukakua (115 miliona evra) i Hakimija (60 miliona) zaradio ukupno 175 miliona evropskih novčanica, a na njihove zamene potrošio samo 12,5 miliona.

Da li će ta formula doneti rezultat pokazaće vreme.

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA