Filmovi postoje i izvan bioskopa: Njukasl pokušava da ostvari svoju holivudsku priču i ode u LŠ

 
 
  • 0

Da li su čelnici Njukasla gledali film ili je sve samo puka slučajnost?

Santiago Munoz, Njukasl Levo: Fudbaler Santos Lagune Santiago Munoz, Desno: Fiktivni Santiago Munoz iz filma Printskrin: Youtube / Erick Mix / Youtube / Recommend2See Movies &TV

Fudbalski klub Njukasl dogovorio je sve uslove sa Santos Lagunom oko transfera mladog meksičkog fudbalera Santijaga Munjoza, prenosi ESPN. Zanimljivo, najčuvenija fudbalska trilogija "Gol" upravo govori o Meksikancu istog imena, koji dolazi u Njukasl i vodi ih u Ligu šampiona.

Sada već davne 2005. godine u bioskopima širom sveta se pojavilo filmsko ostvarenje koje je nosilo kratak naziv - Gol.

Film je u godinama koje će uslediti izrastao, slobodno se može reći, u najbolji film ikada snimljen koji u sebi ima tematiku ovog sporta, ali radnja je ono što je zanimljivo.

Naime, meksički dečak, Santijago Munjoz, koji je pobegao u SAD sa svojim ocem obožava fudbal i igra za nižerazredne klubove, kada ga ugleda jedan od skatua Njukasla koji ga poziva na probu.

Santijago stiže u Englesku, živi kod čoveka koji ga je "otkrio" i pokušava da se domogne prvog tima. Kako vreme odmiče, Santijago uspeva da se domogne prvog tima, a na samom kraju filma beleži asistenciju i gol protiv Liverpula kojim Njukasl odlazi u Ligu šampiona.

Posle toga, Santijago u drugom delu filma odlazi u Real Madrid kao jedan od najboljih igrača u Evropi, dok u trećem već dolazi u Totenhem Hotspur

Zbog čega je film toliko bitan?

Njukasl junajted je u stvarnosti došao na korak od dovođenja fudbalera iz meksičke lige, tačnije iz Santos Lagune, koji se zove kao i junak gorepomenutog filma - Santijago Munjoz.

Ovakva vest je obradovala mnoge navijače "Svraka" koji već sebe vide u Ligi šampiona, a heroja vide u mladom napadaču koji će tek napuniti 19 godina.

Santijago Munjoz je tokom prethodne sezone odigrao 19 utakmica za Santos, postigao je tri gola i tome je dodao još tri asistencije.

Međutim, verovatno su čelnici Njukasla videli nešto što drugi nisu, ili su pak samo, gledali filmove o fudbaleru koji nosi isto ime.

Video: Milojević: Deki je doktor fudbala

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA