"Mesi će svake nedelje igrati protiv farmera": Bivšeg engleskog fudbalera razočarao potez Argentinca

 
 ≫ 
  • 8

"Niko ga tamo u Francuskoj neće gledati, nije još ni pipnuo loptu a već je dosadan", kaže nekadašnji igrač Čelsija i Totenhema Džejson Kandi

Nisu svi oduševljeni činjenicom da je Leo Mesi iz Barselone i Primere prešao u Pari Sen Žermen i francusku ligu, koja definitivno ne važi za najatraktivniju pored engleske, italijanske, nemačke i španske.

Narodski rečeno Mesi je "prešao sa konja na magarca" ako se gleda kvalitet lige, pa i samog kluba, tradicije i rezultata koje je postizala Barsa i koje je imao PSŽ na nivou Evrope u poslednjoj deceniji.

Iz Engleske dopire glas nezadovoljnika ovakvim scenarijem u slučaju magičnog Argentinca. Bez dlake na jeziku je novinar britanskog portala "Talksport" i bivši fudbaler Džejson Kandi koji kaže da je Mesi gadno pogrešio prelaskom u Pariz.

- Mesijev dolazak u PSŽ je dosadan. Niko ga tamo neće gledati... Niko ne želi da gleda francusku ligu. Nije još ni pipnuo loptu, a već je dosadan. Šta će on da radi u Francuskoj? Svi već znamo... Igraće protiv grupe farmera svake nedelje. To mi je dosadno - reako je.

Kandi je inače igrao fudbal kao profesionalac između 1988. i 2000. godine, bio je član Čelsija, totenhema, Kristal Palasa, Bristola, Ipsviča i portsmuta. Sada je saradnik i strulni konsultant brojnih medija u Engleskoj.

Inače, termin "farmeri" potiče baš od Engleza, je su za njih sve druge lige petice "farmerske", a poseban pik godinama imaju na Bundesligu i francusku Ligu 1. Inače, za one koje zanima ovaj "fudbalski fenomen", nadimak "farmerske lige" su dobile zbog činjenice da titulu svake sezone osvaja jedan isti klub - u slučaju Francuske PSŽ.

I mada je prethodne sezone pobio sve prognoze i senzacionalno došao do trofeja, to je izuzetak u eri dominacije Parižana, koja, kako se čini, tek sledi u godinama koje dolaze.

Sjajno je odigrao Čukarički protiv Hamarbija u Beogradu, i danas (18.45) u Švedskoj brani trijumf od 3:1. Kvota na keca je 1,92, na iks 3,50, a na dvojku 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hamarbi - Čukarički

Čudo je potrebno Vojvodini da prođe u plej-of Lige konferencije - u Novom Sadu je poražena od LASK-a (0:1), pa mora da slavi večeras (21.00) u Austriji protiv vrlo ozbiljnog rivala. Kvota na dvojku je čak 9,00, iks je 5,20, a kec 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za LASK - Vojvodina

Partizan je u Rusiji odigrao 1:1 sa Sočijem, pokazao da je bolji tim, i večeras (21.00) u Humskoj će pokušati to da potvrdi i plasira se u plej-of Lige konferencije. Kvota na keca je 2,05, na iks 3,35, a na dvojku 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Soči.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jale

    12. avgust 2021 | 09:10

    Kada ti ovo kaže Englez onda to treba shvatiti kao kompliment.Nego zaboravih da priupitam.Jel se fudbal vratio kući?A da sad se setih otišao u Italiju.

  • 🔴🔵⚪

    12. avgust 2021 | 09:25

    Covek je u pravu! Od toliko liga on je otisao u najslabiju i najdosadniju. Mada, mislim da je i on sam svestan da u Engleskoj nikada nista ne bi uradio.

  • Toni

    12. avgust 2021 | 09:56

    Mesi može da igra samo na Kamp nou ništa neće uraditi u Parizu , on je u velikoj meri već potrošen igrač

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA