Zvezda do meča sa Klužom osam dana bez utakmice: Da li je ovo bilo potrebno crveno-belima?

 
  • 21

Crveno-beli su pre meča sa Šerifom tražili odlaganje superligaškog duela sa Radnikom

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se proslavili u dvomeču sa Šerifom, tek jedan gol postigli su crveno-beli protiv Moldavaca u 180 minuta, što se pokazalo kao nedovljno za prolaz u plej-of za Ligu šampiona.

Beograđani su eliminisani posle vrlo blede partije u Tiraspolju, ali nisu otpisani za Evropu, jer im sledi popravni protiv rumunskog prvaka Kluža u plej-ofu za Ligu Evrope.

Prvi meč srpskog i rumunskog tima igra se 19. avgusta, a zanimljivo je da dotad ekipa Dejana Stankovića neće imati nijedan takmičarski meč, jer je superligaški duel sa Radnikom odložen zbog evropskih obaveza šampiona.

Duel sa Surduličanima je bio na rasporedu u petak, međutim u Zvezdi su pomislili da je bolje da ga odlože, kako bi se maksimalno posvetili pripremi nadolazećih evropskih duela, verovali su u prolaz protiv Šerifa i dvomeč sa Dinamom, međutim sve je to sad palo u vodu.

Posle svega, postavlja se pitanje - da li je Zvezdi zaista potrebna tolika pauza ili je ipak bolje rešenje bilo da se igrao meč u Surdulici?

Stanković u ovom trenutku na raspolaganju ima sasvim dovljan fond igrača da može nesmetano igrati na dva fronta i u zgusnutim terminima, a da u isto vreme odmara udarne snage.

FK Serif i FK Crvena zvezda, Tiraspol (Moldavija) - Revans mec treceg kola kvalifikacija za Ligu sampiona Foto: ATA Images

Solidan broj igrača čeka šansu za dokazivanje, pa je upravo meč sa Radnikom bio savršena prilika da se u pogon stave oni koji su dosad imali manju minutažu. Inače, retko gde u Evropi postoji praksa da klubovi koji igraju evropska takmičenja odlažu utakmice u domaćim okvirima, niti im je to dozvoljeno, međutim u Srbiji se takav trend uredovio iz sezone u sezonu.

Elem, Zvezdi bi meč sa Surdulicom sada dobro došao iako se nailazi u nezgodnom trenutku, evo i zbog čega: ekipa bi morala, htela ne htela, da skrene fokus sa Šerifa i fokusira se na Radnik, što je u ovom momentu prvi uslov da se ekipa konsoliduje.

Drugo, Stanković bi mogao da isproba neke nove varijante, da odmori jednu grupu igrača, drugoj da pruži šansu, pa u tom mešanju karata možda vidi i neke nove solucije za megdane sa Rumunima, jer definitivno nije još uvek pronašao pravu koncepciju.

Uglavnom, ovo odlaganje može imati više štete nego koristi za crveno-bele, jer će im pauza doneti samo predah, ali prazninu u takmičarskom ritmu koji je u ovom trenutku preko potreban ekipi da uhvati zalet i iskoriguje greške koje se mogu korigovati samo sa rivalima, a ne na treninzima. Pobeda, na kraju krajeva, protiv Radnika podigla bi i borbeni moral ekipe pred ključne mečeve sa Klužom, što nije zanemarljivo nakon mučne eliminacije u Tiraspolju.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA