≫ 

Zbog Kejna odlaze trojica iz Mančester sitija? Građani traže način da "pokrpe" rupe u budžetu

Nema sumnje da će za napadača Totenhema morati da izdvoje ozbiljan novac

  • 0
Harry Kane, Hari Kejn Foto: Tanjug/AP

Iako se Hari Kejn u subotu zvanično priključio treninzima Totenhema, to i dalje ne znači da će se on tamo i zadržati do kraja prelaznog roka. Mančester siti je ozbiljan u pokušajima da privoli prošlogodišnjeg najboljeg strelca Premijer lige da obuče nebeskoplavi dres.

Za sada su nisu uspeli da urade ništa konkretno da urade po tom pitanju, osim što je Hari propustio početak priprema, što nije naišlo na pozitivnu reakciju navijača Totenhema, kojima je Kejn morao da se izvinjava putem društvenih mreža.

Ono što možda pravi glavni problem Sitiju je činjenica da su ovog leta već potrošili 100.000.000 evra za dovođenje Džeka Griliša iz Aston Vile. Međutim, Pep Gvardiola tvrdi da je za njega dato samo 40.000.000 evra, a da je preostalih 60 miliona zapravo predstavljalo čiste prihode kluba iz prethodne sezone.

U Mančester sitiju već na sličnim pozicijama igra poveći broj fudbalera. Pep Gvardiola je istakao da bi više voleo da koristi Ferana Toresa kao "lažnu devetku", što bi značilo mogući rastanak sa Gabrijelom Žesusom. Problem je što ponuda za Brazilca nema.

Harry Kane, Hari Kejn Foto: Tanjug/AP

Engleski mediji postavljaju pitanje da li je dolazak Džeka Griliša zapravo znak za brzi rastanak sa Bernardom Silvom, koji je svakako završnicu prošle sezone odigrao jako loše. Treći koji najverovatnije odlazi je Ajmerik Laport, za kojeg nema mesta ni na klupi pored Džona Stounsa, Rubena Dijaša, pa i Nejtana Akea.

Ono što je dobro za Siti jeste da bi od njih trojice mogao da iskešira pozamašnu sumu novca, što bi pokrilo troškove dovođenja Harija Kejna i uskladilo Građane sa pravilima finansijskog fer-pleja.

Podsetimo, Premijer liga počinje ovog petka utakmicom između Brentforda i Arsenala, dok će Mančester siti zatvoriti kolo susretom upravo sa aktuelnim timom Harija Kejna, Totenhemom, u nedelju uveče.

Video: Mladi Mihailović ublažio poraz Novog Pazara od Partizana: Lep udarac glavom za počasni pogodak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA