Stanojević: Znam kako je Partizan prolazio u Novom Pazaru, Suma je imao veliku želju da ode

 
 
 ≫ 
  • 23

Crno-beli će moći da računaju i na golmana Popoviuća koji je pretrpeo udarce u Rusiji

Nema predaha za fudbalere Partizana posle teškog gostovanja i izvojevanog remija u meču Lige konferencija sa Sočijem, jer će već danas crno-beli ponovo na prilično dugačak put u - Novi Pazar, gde ih u nedelju od 21.00 čas (Arena sport) čeka istoimeni rival.

Nikada timu iz Humske nije bilo lako kraj Jošanice, a statistički podatak da je u prethodnih sedam gostovanja pomenutom klubu Partizan samo jednom slavio, svakako dovoljno govori o izazovu koji se nalazi pred Aleksandrom Stanojevićem i njegovim izabranicima.

Upitan da li je meč u Novom Pazaru opterećenje, zbog puta i meča sa Sočijem, Stanojević je mirno odgovorio:

- To je sve normalno za profesionalce, imamo dovoljno vremena da odmorimo, tim pre što se igra večernji meč, pa potpuno spremni dočekujemo utakmicu u Novom Pazaru - kaže Aleksandar Stanojević,

Ekipi se pridužio i Milan Lukač koji je minule srede zvanično potpisao ugovor na sezonu sa crno-belima.

- Jeste, Lukač je počeo da radi sa nama, videli smo se i razgovarali. Drago mi je što se vratio u klub, donosi nam iskustvo, svetan je značaja Partizana i dogovorili smo o načinu funkcionisanja, a dalje je sve na njemu.

Partizan je u prošlosti znao da izgubi titulu u Novom Pazaru, pa eksperiment sa odmaranjem iggrača verovatno nije opcija?

- Generalno ne odmaram igrače, samo ih rotiram, jer želim da svi budu u fokusu. Promenimo četiri, pet fudbalera i kada su umorni i kada nisu, time se oduvek rukovodim. Svestan sam šta znači meč u Novom Pazaru, baš smo u stručnom štabu vadili statististiku i konstatovali da je od poslednjih sedam mečeva u Novom Pazaru naš tim pobedio samo na jednom. Znamo šta znači igrati tamo, kako im se suprotstaviti, jer imaju i iskusnog trenera. Ulazimo sa jasnim ciljem šta želimo od te utakmice.

Hoće li, u slučaju da Partizan u ranoj fazi meča dođe do rezultata koji želi, priliku u svom gradu dobiti mladi Samed Baždar?

- Kod nas mladi igrači lako dobijaju priliku da igraju... Baždar je dobro odradio pripreme, ali ne možemo sve igrače da pošaljemo na teren. Biće u ekipi, jer je to zaslužio i svestan je da se prilika zaslužuju samo na terenu, treningu... Zavisi od situacije, razvija meča.

Kakva je situacija sa golmanom Aleksandrom Popovićem, koji je u Sočiju dobio udarac u rame i branio dobar deo drugog poluvremena u bolovima i hoće li protiv Novog Pazara doći do promene čuvara mreže?

- Pričao sam sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem i mislim da će Popović braniti. Treba mu malo i kontinuiteta na početku, a kasnije ćemo da rotiramo, naravno. Verujem svakako i u preostala dva golmana, Stevanovića koji je bio odličan protiv Voždovca, kao i u Lukača, no, sada će Popvić imati nekoliko vezanih mečeva.

Suma da se nametne i dobiće šansu

Sejduba Suma Foto: MN Press

Kako ste zadovoljni učinkom Rikarda Gomeša, verujete li da će ove sezone nadmašiti golgeterski saldo (26 golova) iz prvog mandata?

- Verujte da se ne opterećujem učinkom, da li će dati više ili manje golova, oduševljen sam njegovom energijom, željom i fokusom, a drugi kvaliteti su očigledni. Njegova posvećenost i želja da uradi nešto za tim su mi važniji od bilo kog gola i kada se na kraju nadogradi i taj učinak, dobijete punu sliku. Na kraju dolazi i ta statistika, koja je takođe deo fudbala.

Umesto povređenog Aleksandra Miljkovića u prethodnim mečeviuma su priliku dobijali Aleksandar Lutovac i Marko Živković. da li ste zadovoljni njihovim učinkom?

- Prezadovoljan sam kako su igrali i Lutovac i Živković, obojica su bili na visini zadatka i dobijaće priliku i u narednom periodu, jer su je na terenu zaslužili.

Za kraj priče o fudbalu, Stanojević je upitan o statusu Sejdube Sume, ponajboljeg igrača Partizana, koji nije prošao pripreme i nije se našao u protokolu u prethodnim mečevima. Otuda je trener upitan da li je Gvinejac napredovao u fizičkoj spremi i voljnom momentu da što pre stigne saigrače.

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

- Situacija u vezi sa Sumom je bila promenljiva i imala je nekoliko faza, Prvo je imao veliku želju da ode iz kluba i nađe inostrani angažman, ali nije dobio ponudu koja je zadovoljila njega i Partizan. Bilo je nekih ponuda, no, klub nije želeo da ih prihvati. Sada je izrazio želju da se bori za mesto u timu i sve zavisi od njega. Kako se bori, na koji način, vreme će pokazati. Svako želi dobrog igrača u timu, pa i ja, ali ne mogu preko reda. Mora da se nametne saigračima i ekipi, potom i treneru i samo od njega zavisi. Ima igrača u timu koji dobro igraju, imaju sjajnu statistiku i prošle i ove sezone. Neka Suma radi, neka se trudi i uvek ću dati šansu kada je zasluži.

Pomoći ćemo Radakoviću

Bivši golman Partizana Radovan Radaković bije životnu bitku sa opakom bolešću, a iz Humske su, kaže Stanojević, rešili da mu pomognu koliko god budu u mogućnosti.

- Znamo da Radaković ima problem, radi se o bivšem saigraču i u konsultacijama smo svakodnevno. Svako od nas će pomoći koliko je u mogućnosti, jer nas je sve to potreslo, pričamo stalno o njemu. Ljudi iz kluba, potom mi iz stručnog štaba i igrači ćemo da uradimo sve da mu pomognemo - zaključio je Aleksandar Stanojević, uz napomenu da će Partizan u narednim mečevima sa i marketinške strane učiniti sve da se prikupe što veća sredstva za lečenje Radovana Radakovića.

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nik

    7. avgust 2021 | 11:40

    Ako Suma treba da se dokazuje onda...

  • Rici77

    7. avgust 2021 | 14:00

    Sta jw to iradio zeka milioner?? Pa ima mesto u timu. Ako neznas kako igra Suma, a ti pogledaj snimke!! I dozovi se pameti dok nebude kasno.

  • terza1.

    7. avgust 2021 | 13:45

    Svako normalan bi poželeo da ode kada vidi da trener daje prednost Jojiću koji je na primer protiv Sočija, imao tri pasa i to pogrešna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA