Natho želi titulu, ne ličnu statistiku: "Doveli smo igrače koji mogu da budu bolji od Asana"

 
 
  • 10

Izraelac veruje da su crno-beli kadri da vrate pehare u Humsku

Fudbaleri Partizana spremno čekaju novu sezonu, prvi izazov je u subotu od 21.00 u Novom Sadu protiv Proletera (Arena sport 1), a jedan od najboljih igrača protekle dve sezone Izraelac Bibras Natho ističe da je velika želja da se pehari vrate u Humsku.

- Kao pred svaku sezonu, uzbuđeni smo i pred ovu. Svi očekuju da vratimo pehare kući. To nam je važno i uradićemo sve što možemo. Znamo koliko je to teško, da ne zavisi sve od nas, međutim, moramo dabudemo na maksimumu. Pokazali smo da možemo da vežemo skoro 20 pobeda, ako žeimo da budemo prvaci moramo bar takav niz da ponovimo. Neće biti lako, ali smo videli da to možemo. Verujem u to. Što da ne.

Prethodne dve sezone Partizan je gubio bodove na početku, a Natho ističe da to ne sme da se ponovi opet crno-belima, a priznaje i da je krajem prošle sezone imao manjih problema, ali da se sada oseća bolje.

- Istina je... Već posle šest ili sedam kola razlika je bila šest bodova. Ne smemo takvu prednost da damo rivalu ponovo. Moramo da počnemo stoprocentno u prva dva meseca, da do večitog derbija osvojimo sve bodove. Posle toga ćemo videti. Prošle sezone, u završnih šest meseci, imao sam manjih problema, sad se osećam značajno bolje i nadam se da mogu da pomognem ekipi.

Natho kaže da su pripreme bile neporne, ali da su se svi dobro spremili.

- Niko ne voli taj period uoči početka sezone, jer su treninzi naporni, dosta se trči, ali morali smo i kroz to da prođemo kako bismo se spremili za takmičenje. Dobro smo se spremili u Sloveniji, izgledali dobro na kontrolnim utakmicama i osećam da smo spremni. Rezultat ćemo videti na terenu.

Zadovoljan je i pojačanjima.

- Bila su nam potrebna. Videli smo da nam je u završnici prethodne sezone nešto nedostajalo. Srećan sam svaki put kad neko potpiše za nas, želim im svu sreću, a najvažnije je da pomognu ekipi da dostigne ciljeve.

Novinari su ga upitali i da li je Partizan naučio da pobeđuje po 1:0?

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

- To smo uspeli minule sezone. Svi očekuju da pobedimo derbi, ali na kraju pobeda nad Zvezdom vredi koliko i trijumf na drugim utakmicama. Tri boda. Naravno da je derbi važan navijačima, međutim, da biste bili prvaci morate da pobeđujete „male“ mečeve. Moramo to da uradimo ako želimo da budemo prvaci.

Natho je osvajao titule u Izraelu i Rusiji, ali u Srbiji to još nije uspeo.

- Znam za to. Mogu samo da obećam da ću dati 100 odsto. Verujem u ovaj tim. Moramo da osvojimo pehare.

Izraelac se istakao statistikom u prošloj sezoni golovima i asistencijama, ali ističe da mu to ništa ne znači.

- Imao sam zadovoljavajuću ličnu sezonu, brojevi su bili dobri, ali to mi ništa znači bez trofeja. Na kraju krajeva, svi računaju samo pehare. Možete da postignete 20 ili 25 golova, mada je važnije šta će klub uraditi. Nadam se da ću čak i nadmašiti brojke od prošle sezone, s tim da je važnije da budemo prvaci.

Koliko vam nedostaje Asano?

- Nedostaje nam svako ko nas napusti. Takuma je dao dosta golova, posle njegovog odlaska nešto nam je nedostajalo, ali smo doveli nove igrače, a smatram da oni nisu lošiji od Japanca. Mogu da budu i bolji od Asana.

Upitali su ga novinari na kraju i da li se čuje sa Zoranom Tošićem, sa kojim je igrao i u CSKA iz Moskve.

- Razgovarali smo nekoliko put otkako nas je napustio. Održavamo kontakt, a srećan sam što je postigao gol na poslednjoj utakmici. Mnogo ga volim i želim mu sve najbolje.

(Telegraf.rs

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    16. jul 2021 | 14:43

    Penaltho...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. jul 2021 | 13:27

    Пенал играч, три класе испод магика

  • RSK

    16. jul 2021 | 14:11

    Mnogi igrači žele titulu, ali uprava i trener rade u interesu mezimice. UPRAVA NAPOLJE ZAJEDNO SA TRENEROM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA