≫ 

Krstović vodio Zvezdu do nove pobede: Bakajoko se nameće kao bek, povratnički debi Krstičića

Crveno-beli sa 3:0 savladali rumunski Arđeš

  • 17
Nikola Krstović Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su i treću pobedu na pripremama u Austriji na isto toliko mečeva, jer su u ponedeljak popodne u kombinovanom sastavu bili bolji od rumunskog Arđeša rezultatom 3:0 (1:0)!

Bez Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića u sastavu, ali sa Milanom Borjanom prvi put u sastavu, crveno-beli su pitanje pobednika rešili posle sat vremena igre kada je Nikola Krstović u 62. minutu postigao gol za 2:0. Prethodno je Veljko Nikolić u 14. bio takođe precizan, da bi pomenuti Krstović u 88. stavio tačku na ovaj trijumf.

Nije Zvezda imala skoro nikakvih problema sa timom koji se borio za opstanak u Rumuniji, a ideja Dejana Stankvoiča da odmori nekolicinu standardnih igrača je bila i te kako logična s obzirom na to da srpski šampion u četvrtak igra "generalku" protiv Šturma iz Graca.

Degenek i Eraković su bili par štopera, dok je Bakajoko ponovo igrao na desnom beku. I pokazao se odlično tokom ovih priprema, jer je Zvezda upravo posle njegovog prodora povela. Tražio je Francuz Kangu, lopta je na kraju stigla kod Nikolića koji se odlično snašao i sa nekih 12-13 metara poslao loptu u mrežu.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu pokušavali još preko Falka i Gavrića, dok je Arđeš svoje prilike tražio iz prekida. Međutim, nedovoljno da se ugrozi Borjanov gol.

Dejan Stankovič je na početku drugog poluvremena u igru ubacio Nikolu Stankovića, Aleksu Vukanovića i Nikolu Krstovića, a ovaj poslednji se odužio golom u tom 62. minutu. Sam je oduzeo loptu, napravio nekoliko koraka i sa 20-ak metara jakim udarcem poslao je loptu u mrežu.

Arđeš je najbolju priliku, takođe i jedinu, imao u 68. minutu kada je Teles sa 10-ak metara tukao visoko preko gola. Bila je to odlična šansa za Rumune, jer pomenutog igrača niko nije čuvao.

Dva minuta nakon toga, Stanković je promenio celu ekipu. Na teren su ušli Miloš Gordić, Radovan Pankov, Srđan Babić, Slavoljub Srnić, Njegoš Petrović, Nenad Krstičić i Marko Lazetić, a izašli su Borjan, Bakajoko, Eraković, Rodić, Sanogo, Nikolić i Gavrić.

Igra u poslednjih 15- ak minuta je definitivno pala, ali je Zvezda u međuvremenu stigla i do trećeg gola preko Krstovića - na asistenciju Vukanovića koji je u nadoknadi vremena pogodio stativu.

Podsetimo, Zvezda je pre Arđeša pobedila GAK sa 4:0 i Aris rezultatom 2:0, a nakon meča sa Šturmom izabranici Dejana Stankovića se vraćaju u Beograd u u petak 16. jula ih očekuje derbi 1. kola Superlige protiv Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poy

    5. jul 2021 | 19:23

    Ovi Rumuni bi pobedili lako partizanku

  • Saša

    5. jul 2021 | 18:04

    Hvala bogu kanga od početka idemo 3,4~0 za zvezdu..

  • 6+4+3=2

    5. jul 2021 | 21:13

    zasto se partizanovci sekiraju oko zvezde.oni treba da se brinu o nabavci ogreva i o tome da li ce da izbore plasman u novu trecu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA