Ekskluzivno! Partizan prodao Banjaka potencijalnom rivalu Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona

 
 
 ≫ 
  • 7

Crno-beli će zaraditi duplo više nego što su uložili u štopera

Defanzivac Partizana - Maki Banjak napušta pripreme tima u Sloveniji i karijeru nastavlja u Kairatu, saznaje Telegraf. Pomenuti kazahstanski velikan i crno-beli su već utanačili sve detalje transfera od koga će klub iz Humske zaraditi oko 500.000 evra. Banjak se upravo oprostio od saigrača na pripremama u Sloveniji.

Takav epilog se mogao naslutiti još tokom minulog proleća kada Banjak nije bio u planovima stručnog štaba, štaviše - retko je imao priliku da sedi i na klupi za rezervne fudbalere. Što zbog ograničenog broja stranaca i opredeljenja stručnog štaba da internacionalci nose napad, što zbog činjenice da nije imao veliko poverenje trenera Aleksandra Stanojevića.

Otuda i samo tri utakmice u statistici tokom celog proleća, odnosno 180 minuta, u kojima je korišćen i kao desni bek (protiv Javora) i kao štoper, što za igrača koji je u mandatu Sava Miloševića apostrifiran kao pojačanje i "juren" za angažovanje godinu dana, jednostavno nije dovoljno.

Otuda je u dogovoru sa igračem i njegovim agentom odlučeno da Banjak bude na transfer listi ovoga leta, a Kairat se javio spasonosno rešenje za obe strane.

Dva kluba su se lako dogovorila i Partizan je uspeo i da zaradi na reprezentativcu Kameruna, koji je proteklog leta isprva koštao 500.000 evra, ali su potom Partizan i Olimpija "prebili" sumu na polovinu, pa je Đorđe Ivanović otišao u kontrasmeru.

Tokom minulih godinu dana Banjak je za Partizan odigrao ukupno 19 mečeva i prošao je različite faze, od sjaja do očaja da bi posle samo jedne sezone došlo do rastanka, koji će, kako stvari trenutno stoje, prijati svima...

Podsetimo, Kairat je potencijalni rival Zvezde već na startu evropskih kvalifikacija, pošto će crveno-beli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz duela Makabi Haifa - Kairat, koji se sastaju u prvom kolu.

Video: Maki Banjak napustio Partizan: Štoper se spakovao, pozdravio sa saigračima i otišao u novi klub

(Z. Ivković)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    30. jun 2021 | 10:23

    E ako nam on ne dođe glave niko neće. Imate li još takvih da pojačate naše rivale?

  • Dragan

    30. jun 2021 | 09:16

    Bravo za upravo, konacno neki pametan potez.

  • Filip

    30. jun 2021 | 11:23

    Jel skocila cena holenderu posle sjajne igre na ep?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA