Odložena presuda za Kangu: Gabon se nije pojavio na saslušanju, Kongo doneo još dokaza o lažiranju

 
  • 1

Očekuje se da će novo saslušanje biti zakazano za narednu sedmicu

Jučerašnji datum bio je označen kao presudan u slučaju Gelora Kange i afere oko lažiranih papira i dokumenata na osnovu kojih je dobio državljanstvo Gabona. Presuda je na kraju odložena, pošto delegacija Gabona nije izložila odbranu, a DR Kongo ima nove dokaze da su podaci pogrešni.

Podsetimo, čitavu aferu pokrenuo je Fudbalski savez DR Konga koji tvrdi da je Kanga zapravo rođen u toj zemlji i to pet godina ranije nego što stoji u njegovim zvaničnim podacima, te da se tek sa 17 godina preselio u Gabon, gde je falsifikovao krštenicu i sve ostale dokumente.

Dve strane bile su planirane da se suoče tokom jučerašnjeg dana, ali se Gabon nije pojavio na video konferenciji. Njihova poruka bila je da im treba još vremena da spreme odbranu, kako bi sve na pravi način pripremili i prezentovali široj javnosti.

Sa druge strane, raste pritisak na fudbalera Zvezde, pošto je DR Kongo doneo još dokaza koji potvrđuju da je Gelor Kijaku Kijaku Kijangani, kako oni navode da je njegovo ime, rođen u toj zemlji baš kao i njegovi roditelji. Uz dokaz da mu je majka preminula 1986. godine i da nije mogla da ga rodi 1990. godine kao što je navedeno u papirima.

Nije poznato kada će biti sledeće saslušanje, ali tamošnji mediji spekulišu da bi ono moglo da se desi nekada tokom naredne sedmice.

Video: Kanga grlio Sumu kao brata rođenog: Pogledajte kako je sprečena tuča igrača na derbiju

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA