Zvezda je ponovo šampion Srbije! Autogol za istorijsku 32. titulu i početak lova na "duplu krunu"

 
 
 ≫ 
  • 83

I četvrta uzastopna titula prvaka Srbije ide u Ljutice Bogdana, sledeći cilj je Kup i dupli trijumf koji se čeka na Marakani od 2007. godine

Crvena zvezda je pobedom nad Vojvodinom od 1:0 u 34. kolu Superlige i zvanično obezbedila 32. šampionsku titulu, a četvrtu vezanu u elitnom takmičenju zvanom Linglong Superliga. Pogodak za crveno-bele postigao je štoper gostiju Siniša Saničanin koji je u 13. minutu matirao svog golmana.

Vojvodina je samo na momente pokazala da može da ugrozi pobedu lidera Superlige. Zaista, iz meča u meč se uvećava broj neuspeha novosadskog tima protiv Zvezde, a ovog četvrtka izgubili su čak 13. utakmicu u nizu sa Beograđanima, pa je pitanje koliko su utakmice ova dva tima derbiji.

Dve sjajne odbrane Milana Borjana u prvom minutu posle udaraca Vukadinovića i Čovića, kao i promašaj Petra Bojića u 44. minutu na centaršut Zukića, bile su konkretan učinak gostiju u prvom poluvremenu u kome su se više branili nego što su napadali.

Sve ostalo je bila dominacija Crvene zvezde koja je posle nekoliko pokušaja u ranoj fazi utakmice, uspela da povede autogolom Saničanina u 13. minutu. Nespretno je štoper Vojvodine zahvatio loptu posle ubacivanja sa strane Milana Gajića i matirao svog golmana možda bolje nego što bi neki napadač Zvezde to uradio - 1:0.

Potom je Zvezda dominirala u posedu, ali osim nekoliko nepreciznih udaraca sa distance Mirka Ivanića, Veljka Nikolića i El Fardua Bena nismo videli previše izglednih prilika za pogodak.

Drugo poluvreme nije donelo bolji i kvalitetniji fudbal, iako je Nenad Lalatović izvršio dve izmene i ubacio ofanzivne igrače Veljka Simića i Miodraga Gemovića. Mirko Ivanić je u 51. minutu umalo kaznio kiks desnog beka Đurića, ali je golman Simić bio na mestu.

Utakmica je faktički bila završena u 61. minutu kada je Vojvodina ostala sa desetoricom na terenu jer je isključen desni bek Đorđe Đurić nakon što je pokupio u kontri Veljka Nikolića.

Do kraja utakmice i jedni i drugi gotovo da nisu šutnuli na gol rivala, iako smo u finišu videli malo drame u nadoknadi.

Prvo je glavni sudija Danilo Grujić u 90. minutu poništio gol glavom Pavkova posle kornera Kange zbog faula u napadu, dok je na drugoj strani u 91. minutu Borjan nokautirao Milunovića u nameri da spreče izjednačenje posle opasnog kornera Novosađana.

Pored četvrte vezane titule (32. u istoriji), Crvena zvezda je upisala i 22. uzastopnu pobedu u Superligi, a do kraja sezone moćiće da sruši rekord generacije predvođene Miodragom Grofom Božovićem koja je nanizala 26 pobeda u jednoj od prethodnih šampionskih sezona.

Crveno-beli će do kraja sezone juriti i prvu "duplu krunu" koja se na Marakani čeka od 2007. godine.

Crvena zvezda - Vojvodina 1:0 (1:0)

Strelac: Saničanin (autogol) 13.

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Crveni karton: Đurić (Vojvodina) 61.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić - Petrović (od 74. Kanga), Sanogo - Ben (od 74. Vukanović), Nikolić (od 65. Srnić), Ivanić (od 81. Gobeljić) - Falčineli (od 81. Pavkov).

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić - Bralić, Saničanin, Đurić, Đorđević, Drinčić, Topić (od 74. Maksimović), Čović (od 46. Gemović), Zukić (od 46. V. Simić), Bojić (od 65. Stojković), Vukadinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    29. april 2021 | 21:59

    Braco srecna nam titula 🇮🇩🏆🇷🇸

  • GG

    29. april 2021 | 20:59

    Hajde grobari pa sto kmecite, pa zar ste stvarno mislili da mozete biti bolji od Srpskog brenda i svetskog giganta?

  • Maks

    29. april 2021 | 19:48

    Jaoooo kako uzivam kad gledam kroz koji pakao ovi hrvati prolaze. Ne znaju vise sta ce od muke pa svakakve komentare pisu. A dogodine isto sve. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA