Kangin prvi potez posle priče da je lažirao godine, u Africi se pojavile nove informacije o optužbi

 
 ≫ 
  • 9

Fudbaler Zvezde prekinuo tišinu nakon informacije koja je uzdrmala afrički i srpski fudbal

Gelor Kanga ili Kiaku Kiaku Kiangana, ostaće verovatno večna misterija kako se zaista zove fudbaler Crvene zvezde. Čak i da se optužbe DR Konga ne ostvare, da je Kanga lažirao državljanstvo Gabona i da je zapravo rođen u Kinšasi i da ima pet godina više, ostaće "crv sumnje", jer ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji slučaj sa lažiranjem papira i godišta među fudbalerima iz Afrike.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija sa afričkog kontinenta da je DR Kongo podneo tužbu protiv Gabona Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) i da zahteva izbacivanje Gabona sa Kupa afričkih nacija, pošto su u grupi upravo završili sa bodom više od DR Konga.

Razlog za tužbu je Gelor Kanga, koji je navodno imao papire DR Konga i njihov je državljanin, rođen 1985. godine u Kinšasi, ali je navodno kasnije, dok je igrao u Gabonu, lažirao papire i zaigrao za reprezentaciju Gabona, uz "brisanje" pet godina.

Kanga se nakon te vesti nije oglašavao, ali je tek dan kasnije počeo da se aktivira na društvenim mrežama povodom ovog slučaja.

On je najpre promenio sliku na profilu i stavio zastavu Gabona umesto svoje slike, zatim je podelio nekoliko storija podrške upućene njemu.

Takođe, kako izveštava football365.fr, slučaj Gelora Kange nije stigao do Fudbalske federacije Afrike, iako se tako tvrdi od strane Fudbalskog saveza DR Konga.

Tako ostaje pitanje da li je Fudbalski savez Konga već poslao formalni zahtev Afričkoj fudbalskoj federaciji u vezi sa optužbama na račun Kange za krađu identiteta.

- Potvrđujem da smo podneli prijavu. Imamo jake argumente. Afrička fudbalka federacija nam još nije odgovorila, jer prvo mora da se pokrene istraga. Mi smo takođe pripremili i kopiju za Fudbalsku federaciju Gabona - rekao je Belge Situatala, generalni sekretar Fudbalskog saveza DR Konga za Radio Okapi.

Ipak, problem je što Afrička fudbalska konfederacija demantuje da je upoznata sa predmetom, kao i da takav predmet nije stigao na njihovu adresu, što može da ide u prilog Geloru Kangi.

Podsetimo, u toku dana se oglasila i Zvezda, koja je istakla da veruje svom igraču, kao i da je ovo rat dva fudbalska saveza u kojem je njihov igrač kolateralna šteta.

Gabonu, ukoliko se ispostavi da je Kanga zaista lažirao godište, preti izbacivanje sa Kupa afričkih nacija, gde su se plasirali, a takođe će biti suspendovani i za naredni ciklus kvalifikacija.

Video: Kanga grlio Sumu kao brata rođenog: Pogledajte kako je sprečena tuča igrača na derbiju

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    28. april 2021 | 19:06

    Dobro je da nije lažirao nešto drugo 😂😂😂😂

  • Chriss23

    28. april 2021 | 20:33

    A sta ako su sad lazirali ovi sto tvrde da je nekada nesto lazirano. Eto posla za onoga iz uefe sto je obilazio kladionice po Aziji pre par nedelja.

  • Diki

    28. april 2021 | 20:22

    Treba da reaguje FSS I da na utakmicama u kojima je nastupao oduzmu 3 boda Crvenoj Zvezdi koja Nije proverila pravi indetitet Gelora Kange. Kangu diskfalifikovati iz Super lige Srbije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA