Stanojević pred 164. večiti derbi: Zvezda nikad neće biti dominantnija u odnosu na Partizan!

 
 ≫ 
  • 56

Trener Partizana ima poštovanje za rezultate večitog rivala i uspehe u odnosu na poslednje četiri godine, ali ističe da je za dominaciju potrebno 7-8 uzastopnih pobeda u derbiju

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za novinare pred 164. večiti derbi u kojem je istakao da će njegova ekipa ići na pobedu, jer u suprotnom može da se oprosti od titule.

- Derbi nam mnogo znači da probamo da se približimo i da budemo konkurentni, svi smo spremni, imamo dobar niz iza sebe, kada vratimo film šta smo sve uradili, ponosan sam i zadovoljan, sutra izlazimo da se takmičimo i da uživamo.

Upitan je ima li dileme oko sastava.

- Imamo tri dileme trenutno, u dobrom smo ritmu i formi, teško je iskristalisati startnih 11, imamo tri dileme trenutno - nakon toga je novinar pitao da li su u pitanju pozicije levog beka, zadnjeg veznog i krila.

- Vezane su za dosta pozicija, to su vaše dileme, vi znate dobro kako funkcionišemo, koga imamo u sastavu, možda ne znate sastav, ali dileme znate svi - odgovorio je Stanojević, koji ističe da su svi igrači spremni za 90 minuta.

- Svi su spremni, imali su Zdjelar i Urošević određenih komplikacija, ali gledajući ih na treningu, svi su spremni.

Upitan je i da li razmišlja da igra mladi Jović, kome bi ovo bio prvi derbi.

- On je sazreo u nekim segmentima, sad ima situaciju da igra prvi derbi, to je posebno, ako bude igrao videćemo kako će se pokazati.

Stanojevića su pitali šta se promenilo u odnosu na 10 godina, kada je zajedno sa Robertom Prosinečkim izdiktirao startnih 11, dok sada svi treneri izbegavaju da otkriju sastav.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

- Iskreno ne znam. Ne znam startnih 11, da li bih ih izdiktirao i da znam, iskreno ne bih. Znam da se protivnik znatno priprema i u odnosu na nas, kao i svi protivnici. Ja iskreno ne znam ni sada sastav, tek večeras ću znati tačno. Iskreno ne znam, večeras ću ga znati - rekao je Stanojević.

Stanojević kao trener nikada nije izašao pognute glave sa Marakane, pa je upitan šta ga motiviše pred derbi?

- Derbi je posebna utakmica, posebno se spremamo za nju, i ova statistika koju gledamo, bilo je izjednačenih derbija, nisu ni oni pobeđivali mnogo, nismo ni mi. Vidim da je bilo 6-7 remija. Meni je svejedno gde igramo, naročito sada kad je bez navijača. Volim da čujem na JNA naše pesme pred početak meča, to je jedina razlika što se tiče utakmice, o uspesima ove ili one vrste, svaka utakmica je zasebna za sebe, ne bih poredio vremena.

Da li će ovaj derbi definitivno rešiti šampionsku trku?

Aleksandar Stanojević, Dejan Stanković Foto: MN Press

- Sigurno da će odlučiti da li smo još u igri ili ne. Ja sam rekao igračima. Mi smo mnogo veliki klub, ne znači mi ništa pobeda u derbiju, ako ne osvojimo titulu. Ova utakmica nam donosi da donesemo tu neizvesnost do kraja, da ostanemo konkurentni, jedino nas pobeda drži u tome. Ako izgubimo, definitivno nemamo šanse za titulu.

Ako biste izdvojili igrača Zvezde od koga preti najveća opasnost?

- Oni su dosta udaraca imaju na gol, opasni su, dosta golova postižu, mogu da izdvojim Kataija i Ivanića koji su opasni pred protivničkim golom, dobro sarađuju, uz Rodića po levoj strani.

Stanojević veruje da će ovo biti drugačija utakmica u odnosu na mnoge u prvenstvu ove godine.

- Mi imamo svoj stil, ali sve zavisi i od protivnika. Kako će oni igrati. Sigurno neće biti ista utakmica kao i na dosadašnjim u prvenstvu, zavisiće od oba aktera.

Kada je upitan o kvalitetu lige i da li je to razlog toliko vezanih pobeda Partizana, Stanojević je emotivno odgovorio.

- I dvedesetih se to pričalo, mislim da je Tumbaković imao niz od 15 pobeda, pa ja 2010. isto. Ako gledate pozitivno, valjda isto mislite da je nešto i taj Grof Božović, Tumbaković, Deki, ja... da smo uradili nešto. Ima tu dosta problema, prvenstveno infrastruktura, ali ne možete da umanjite sve nas koji radimo ovde na neki način.

- Partizan je pre dve godine igrao proleće u LE, Zvezda je igrala LŠ, Mažić je izašao iz ove lige. Ti igrači o kojima pričate idu u Mančester Siti odavde. Nije to baš tako loše kao što se priča. Prirodno je i normalno da pobeđujemo, moji igrači i ja zarađujemo i 15 puta više nego drugi klubovi u zemlji. Mi smo mnogo veliki klub i normalno je da pobeđujemo. Meni znači i imponuje da kažu da je Partizan iznad svih. Računamo i Zvezdu naravno. E to je Partizan, ja sam na to ponosan - odgovorio je Stanojević.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Osvrnuo se na to i da igrači Partizana uglavnom imaju pozitivan skor u derbiju, dok u Zvezdi time može da se pohvali samo Aleksandar Katai.

- Činjenica je to, i to je dobra stvar i poztivna. U poslednje vreme ili smo egal ili smo bolji, to je činjenica, pobeđivalo se, nije se gubilo, generalno smo u boljem odnosu. Uz svo poštovanje Zvezdi, jesu osvajali titule, ali ne mogu da budu dominantni nikad u odnosu na nas, mora da prođe neko vreme da bude ta dominacija, da pobede 7-8 vezanih derbija, pa da kažemo da ste u odnosu na nekog dominantni.

- Poštovanje za četiri godine titule i četiri poraza u tome što je neverovatan podatak, ali i poštovanje za nas, jer imamo taj skor u derbijima, mislim da je svaki derbi određeno dokazivanje, ne znači ništa šta je bilo pre 5 meseci, a ne pre nekoliko godina. Verujem u nas da će nam dati samo dodatnu motivaciju.

Stanojević je na kraju poručio da je za derbi najlakše motivisati ekipu.

- Sve radimo spontano i svi smo spontani, Partizan i mi kao deo Partizana imamo posebnu emociju, moraš da igraš zbog svojih navijača, mi sve radimo spontano, oni između sebe već komuniciraju i motivišu se. Najlakše je za derbi motivisati se za meč - zaključio je Stanojević.

Video: Stojković pozvao Piksija na derbi: Ima i u Partizanu neki Marković i Jojić za reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Video: Partizan slavio u dramatičnoj završnici u Zadru: Domaćin promašio dva bacanja na 9 sekundi do kraja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    6. april 2021 | 12:53

    Ne vredi, kompleksi su cudo! Ko kad bi sad Atletiko rekao kako Barsa I Real nisu dominantniji a ovi svake god sampioni, samo se smenjuju!

  • Hahahahahaha🤣🤣

    6. april 2021 | 12:53

    Da ih nema morali bi ih izmisliti

  • Dreka

    6. april 2021 | 12:55

    Samo se vi tešite... titula se osvaja igrom cele godine a ne na jedan ... dva derbija. Pozz sa +9

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA