"Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas": Pavlović hvalio novog selektora Srbije

Kaže da mu je drago što je dobio šansu da nastupa za Srbiju svih 270 minuta u prethodnom ciklusu

  • 1
Fudbal Srbija - Portugal Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija Srbije na adekvatan način je započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, osvojivši sedam od mogućih devet bodova u uvodna tri susreta sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom.

Vrlo važnu ulogu u tim pobedama odigrao je Strahinja Pavlović, koji je predstavljao pravi bedem pred golom za sve tri selekcije koje su bili protivnici našeg tima. Mladi defanzivac je odigrao svih 270 minuta na terena, a po povratku u Serkl Briž govorio je za Informer o prethodnoj sedmici.

- Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru – počeo je Pavlović svoju priču.

On je istakao da je Dragan Stojković Piksi uneo veliku promenu u nacionalni tim, reakvši da je igračima usadio borbeni duh i karakter, kao i pozitivnu energiju koja nije bila prisutna tokom nekih ranijih ciklusa.

- Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal – rekao je Pavlović, koji je rođen one godine kada je Stojković završio svoju igračku karijeru, dakle 2001. godine.

Kao jedan od svojih glavnih kvaliteta, Pavlović je istakao svoju viziju da započne napad iz zadnje linije i tako ostavi još otvorenog prostora svojim saigračima.

- Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom – podvukao je Strahinja.

Video: Strahinja Pavlović: Bitno je da smo mi izvukli bod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA