Ovo je Partizanov plan za letnji prelazni rok: Prioritet dve pozicije, ostalo zavisi od odlazaka

 
 
  • 8

Fokus crno-belih je trenutno na angažovanju štopera i novog napadača, dok će ostale promene diktirati prodaja

Iako je prolećni deo sezone u jeku, u Partizanu se polako pripremaju za naredno leto ne želeći ništa da prepuštaju slučaju i čekaju poslednji momenat za sklapanje tima. Neki prioriteti su već sada određeni, dok će određene odluke sačekati definisanje shodno pravilima takmičenja za narednu sezonu, ali i eventaulne prodaje postojećeg igračkog kadra crno-belih.

Dve pozicije koje su trenutno apsolutni propritet su štoperska i napadačka, o čemu je i sam trener Aleksandar Stanojević nedavno govorio na jednoj od konferencija za medije, rekavši da fokus usmeren na određene igrače i da se razgovara i radi na realizaciji eventualnih tranfera.

Da ne bude zabune, Partizan bi najradije zadržao Svetozara Markovića u timu i za narednu sezonu, bilo da je reč o otkupu ili novoj pozajmici. Čak i tračak nade verovatno bi inspirisao crno-bele na dodatnu borbu za defanzivca, no, kako iz Olimpijakosa nema povratne informacije (priča se da je cena otkupa oko 3.000.000 evra, što je van domašaja Partizana), klub iz Humske mora da bude spreman na reakciju.

Fokus će mahom biti na domaćim igračima, ali još uvek nije precizirano da li će oni ispunjavati uslov bonus igrača do 21 godine, što je bio slučaj upravo sa Markovićem kada je pozajmljen prošloga leta, jer postoje nekakvi nagoveštaji da bi to suludo pravilo FSS moglo da bude promenjeno na kraju tekuće sezone.

Što se tiče pozicije napadača, ta ideja postoji od momenta otkako je postalo jasno da Žan Kristof Bajbek može donekle da pomogne Partizanu, ali ne i da u potpunosti odgovori zahtevima struke kako se očekivalo kada je angažovan. Francuz se u dobroj meri doveo u red, jasno je da poseduje veliki igrački kvalitetet, ali je isto tako jasno da je duga pauza ostavila traga i pitanje je da li bi i kada bio sposoban da bude jedan od nosilaca igre.

Žan Kristof Bajbek Žan Kristof Bajbek; Foto: MN Press

Otuda će crno-beli sigurno posegnuti za još jednim napadačem, jer ne smeju da ostanu u situaciji da pomenutu poziciju pokravaju Filip Holender, koji je po vokaciji više polušpic, čak i krilo (iako sjajno odrađuje novu ulogu) i mladi Nikola Štulić, koga Stanojević tek uvodi u profesionalni fudbal.

Sve ostale promene u timu zavisiće od "izlaznih" transfera Partizana. Za početak, ekipu sigurno napušta Filip Stevanović za koga je klub iz Humske već pripremio prirodnu zamenu - Nemanju Jovića, a po potrebi će biti angažovano još jedno krilo ako još neko na pomenutoj poziciji napusti klub.

nemanja jović Nemanja Jović; Foto: MN Press

Isto važi i za još ostale pozicije, pa će, ukoliko se dogodi da, recimo, Saša Zdjelar pronađe angažman u inostranstvu, crno-beli reagovati i dovesti igrača na poiziciji zadnjeg veznog, moguće i centralnog veznog, krilne napadače...

Naravno, rekosmo već, radi se o okvirnom planu na kome u Humskoj već rade, jer žele da kraj sezone dočekaju spremni i sa adekvatnim rešenjima. Neke stvari će verovatno biti menjane u hodu, jer, kako smo već napisali, nije jasno šta će biti sa pravilom o bonus igračima, kako i onom o broju dozvoljenih stranaca, za koje još od zimus postoje indicije da će biti promenjeno.

Za početak, crno-beli su nedavno odradili poslove u "svom dvorištu" potpisavši nove ugovore sa Sašom Zdjelarom, Bojanbom Ostojićem, a želja je da to učini i Ivan Obradović. Ostali planovi su definisani, zadaci u sportskom sektoru podeljeni, ali s obzirom na činjenicu da je tek početak aprila nema žurbe dok neke stvari ne budu kristalno jasne.

Video: „I Mančester siti je imao dugačak niz“: Stanojević se ne obazire na rekordan broj uzastopnih pobeda Partizana

(Z. Ivković)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duka

    1. april 2021 | 14:31

    Pise u tekstu suludo pravilo FSS da moraju biti dva igraca u timu ispod 21 godine pa to je nesto najbolje sto su uveli eto srece da se zabrani prodaja do bar 25 godine

  • Realno

    1. april 2021 | 13:15

    Nama vise od svega fali ozbiljan desni bek pa onda sve ostalo.

  • Stefke

    1. april 2021 | 13:17

    A zašto ne bi probali trampu Marković za Sumu. Suma će ionako najverovatnije otići na leto, tako da je bolje to pametnije iskoristiti, a ne pustiti ga za milion i po, dva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA