Evo kad ćete moći da gledate reprezentaciju Srbije na RTS-u

 
 ≫ 
  • 56

Moraće javnost u zemlji još da čeka da na javnom servisu gleda Orlove

Mnogi navijači u Srbiji ponovo će ostati uskraćeni za TV prenos meča fudbalske reprezentacije sa gostovanja Azerbejdžanu. Kao i prethodna dva meča kvalifikacija i ovaj protiv Azerbejdžana radiće Nova S, koja nema nacionalnu frekfrenciju već je kablovski operater koji nije dostupan u svakom domu u Srbiji.

Prema određenim procenama dve trećine do polovine stanovništva nije u mogućnosti da gleda Orlove, pa je jedno od glavnih pitanja zašto nema prenosa na RTS-u i kada će ga uopšte biti.

I sam Dragan Stojković Piksi je posle meča sa Irskom bio iznenađen što TV prava nema televizija koja ima nacionalno pokrivanje i poručio je da će razgovarati o tome da se možda nešto promeni u budućnosti ukoliko bude moguće.

Međutim, to je gotovo nemoguće bar do Svetskog prvenstva. Tek tada će RTS moći da prenosi mečeve reprezentacije Srbije, jer je otkupio prava za Mundijal u Kataru.

Na navijačima Srbije je da se nadaju da će Orlovi pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija uspeti da se domognu završne svetske smotre, pa će onda moći da gledaju reprezentaciju i na javnom servisu.

To znači da će morati da se strpe do 21. novembra 2022. jer tada počinje Mundijal u Kataru, koji će trajati do 18. decembra 2022.

Do tada, oni koji u svojim domovima nemaju kablovskog operatera koji ima Novu S, moraće da se snalaze tako što će odlaziti kod komšija, rođaka i prijatelja koji ih imaju, ili u kafićima, kada se, i ako se budu otvorili zbog pandemije korona virusa za naredne utakmice.

Podsetimo, Orlovi u utorak od 18.00 igraju protiv Azerbejdžana meč trećeg kola kvalifikacija. Trenutno su prvi u grupi i imaju priliku da ostanu na tom mestu posle prvog ciklusa od tri utakmice.

Video: Stojković: Ovo što smo prikazali u poslednje dve utakmice je dobar putokaz

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    30. mart 2021 | 15:42

    SRAMOTA ZA DRŽAVU!!!

  • Qwerty

    30. mart 2021 | 15:06

    Bolje pitanje je zasto Nova S i N1 npr nemaju nacionalnu frekvenciju? Sigurno su kvalitetnije i bolje od vecine koji poseduju.

  • Dragan

    30. mart 2021 | 15:07

    Kokeza lopurdo,za procenat si prodao reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA