Portugalci naterali sudiju koji nije priznao gol Ronaldu da se javno izvini u tamošnjim medijima

 
 ≫ 
  • 21

Pod ogromnim pritiskom u poslednje vreme se nalazi Dani Makeli

Toliko bure je podigao nepriznat gol Portugalaca u 93. minutu, da je holandski sudija Dani Makeli od tada pod ogromnim pritiskom evropske i svetske fudbalske javnosti. Reprezentacija sa Pirinejskog poluostrva tražila je da se arbitar kazni, zahtevala je od UEFA da se za ostatak kvalifikacija uvede VAR sistem, ali problem je što pravila ne mogu da se menjaju kada je takmičenje već počelo.

I sam selektor Portugalije rekao je da mu se Makeli izvinio nekoliko puta posle utakmice zbog navedene situacije, ali očigledno je da to nije bilo dovoljno. I UEFA je poslala odgovor ovoj reprezentaciji, ali mediji u ovoj zemlji kao da su čekali samo jedno – javno izvinjenje arbitra iz Roterdama.

I dobili su ga. List Abola uspeo je da dođe do Danija Makelija, koji im je poslao saopštenje u kojem kaže da mu je žao što je ta odluka uticala na konačni ishod utakmice između Srbije i Portugala.

- Prema propisima FIFA sve što mogu da kažem je da se izvinjavam selektoru, gospodinu Fernandu Santosu i reprezentaciji Portugalije za sve što se desilo. Naš sudijski tim uvek daje sve od sebe da bi donosio ispravne odluke. Kada na ovakav način osvanemo u vestima, nismo srećni zbog toga – rekao je Dani Makeli.

Nadamo se da će ovo biti dovoljno da se sa pričama o nepriznatom golu prestane, mada znajući da je pogodak poništen Kristijanu Ronaldu teško je sumnjati u tako nešto. A tek da podsetimo šta se nama desilo na poslednjem Svetskom prvenstvu protiv Švajcarske, kada je Feliks Brih radio sve i svašta i odbijao da se konsultuje sa sudijama iz VAR sobe. Teško da je ikome iz UEFA tada palo na pamet da pošalje poruku izvinjenja. Mada, možda je i bolje što nije.

Video: Mitrović: Ubeđivao sam Ronalda ali on ima svoje viđenje situacije, ja mislim da lopta nije ušla

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1

    29. mart 2021 | 13:08

    Da smo mi ovako dali gol koji kasnije ne bi bio priznat, niko nas ne bi zarezao ni 2%, ali Bože moj to je Portugal...

  • Marko

    29. mart 2021 | 13:11

    A nama se niko ne izvini protiv Svajcarske tako da poklonu se u zubi ne gleda

  • Toni

    29. mart 2021 | 13:02

    E da i nama sudija prelomi na njihovu štetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA