Muke selektora Iraca pred Srbiju: Mora sa tinejdžerom među stative, napad 660 minuta bez gola

 
 ≫ 
  • 6

Republika Irska će gostovati u Beogradu 24. marta na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru

Selektor reprezentacije Republike Irske Stiven Keni saopštio je imena igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Srbije 23. marta i Luksemburga tri dana kasnije. Irci će 30. marta odigrati i treći meč u ovom nizu, bez takmičarskog karaktera doduše, jer je rival Katar - selekcija domaćina narednog Mundijala koja je svrstana u našu grupu kao sparing partner svim rivalima.

Kako bilo, Keni je svestan da su mu prva dva meča od velikog značaja za dobar start kvalifikacija, posebno meč sa Srbijom, koja je direktni rival za najviši plasman u grupi, a pred dolazak u Beograd suočen je sa nizom kadrovskih problema.

Najveća dilema selektora Iraca je vezana za golmana, jer je prvi čuvar mreže Daren Rendolf povređen i nije na spisku, a njegova rezerva Kjaomin Keleher iz Liverpula je trenutno rovit i neizvestan za meč  sa Orlovima. Keni veruje da se Keleher može oporaviti (povreda mišića abdomena je u pitanju), ali razmišlja i o "planu B", a on može biti tinejdžer Gevin Bazunu iz Ročdejla, inače igrač Mančestera Sitija na pozajmici u ekipi iz treće lige Engleske.

Prema navodima irskih medija, Bazunu ima najveće šanse da startuje protiv Srbije jer je standardan na golu Ročdejla iako ima samo 18 godina. Keni računa još i na Traversa iz Bornmuta i O'Haru iz Barton Albiona, ali ni jedan, ni drugi nisu standardni ove sezone. Travers još nema nijedan meč ove sezone, dok O'Hara deli minutažu u svom klubu sa prvim golmanom.

Odbrana je moguće i najbolji deo tima Republike Irske, nekoliko iskusnih i proverenih imena su u postavi poput Kolmana iz Evertona, Doertija iz Totenhema, Dafija iz Seltika, Stivensa iz Šefild Junajteda, međutim to se ne može reći za napad, koji je već sedam utakmica bez postignutog gola - tačnije 660 minuta.

republika irska Foto: MN Press

Poslednji put, Irska je postigla gol 3. septembra protiv Bugarske (1:1) u gostima u okviru Lige Nacija. Usledili su mečevi sa Finskom, Slovačkom, Velsom, Finskom, Engleskom, opet Velsom i opet Bugarskom, u kojima Kenijev tim nije uspeo da pronađe put do gola rivala.  

Pogledajte za koje se igrače odlučio selektor Iraca za kvalifikacione duele koji za ovu selekciju kreću 23. marta u Beogradu.

Golmani: Kjaomin Keleher (Liverpul), Gevin Bazunu (Ročdejl, na pozajmici iz Mančester Sitija), Mark Travers (Bornmut), Kieran O'Hara (Barton Albion).

Odbrana: Šejmus Kolman (Everton), Met Doerti (Totenhem Hotspur), Šejn Dafi (Seltik, na pozajmici iz Brajona), Enda Stivens (Šefild Junajted), Kevin Long (Barnli), Kjaran Klark (Njukastl), Dara O'Šej (VBA), Rajan Mening (Svonsi), Sajrus Kristi (Notingem Forest).

Vezni red: Konor Hjurihejn (Svonsi, na pozajmici iz Aston Vile), Alan Brauni (Preston Nort End), JDžef Hendrik (Njukasl, Džejson Molumbi (Preston Nort End, na pozajmici iz Brajtona), Džejson Najt (Derbi Kaunti), Džoš Kulen (Anderleht). Robi Brejdi (Barnli), Džejms Meklin (Stouk Siti), Deril Horgan (Vajkomb Vonderers), Ronan Kurtis (Portsmut), Kalum O'Douda (Bristol Siti).

Napad: Kalum Robinson (VBA), Eron Konoli (Brajton), Šejn Long (Bornmut, na pozajmici Sautempton), Džejms Kolins (Luton Taunn), Troj Perot (Ipsvič, na pozajmici iz Totenhema)

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA