Ronaldo i definitivno srušio Peleov rekord po broju golova

 
 
 ≫ 
  • 3

Portugalac ponovo ispisuje istoriju

Petostruki najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo postigao je het-trik minulog vikenda u pobedi Juventusa protiv Kaljarija (3:1) i definitivno oborio rekord čuvenog Brazilca Pelea po broju golova u zvaničnim utakmicama.

Ronaldo je došao do cifre od 770 pogodaka i po svakoj računici prestigao Pelea, s obzirom da podaci o brojhu njegovih golova variraju od 757, preko 767, pa čak i do 1.283.

Ipak, sve dileme razrešili su sami Ronaldo i Pele.

- Poslednjih nedelja preplavljeni smo statistikama o mom rušenju Peleovog rekorda od 757 zvaničnih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vreme je da objasnim zašto nisam prihvatao taj rekord. Moje ogromno poštovanje prema gospodinu Peleu, kao i poštovanje prema fudbalu iz sredine 20. veka navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih pogodaka, a kao zvanične golove računao sam i devet golova za saveznu državu Sao Paolo i jedan za ekipu brazilske vojske.

- Svet i fudbal su se promenili, ali to ne znači da možemo brisati istoriju kako nama odgovara - napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Danas sam stigao do 770. zvaničnog gola, a moje prve reči idu Peleu, dodao je Portugalac.

- Ne postoji fudbaler na svetu koji nije rastao slušajući priče o njegovoj igri, golovima i uspesima. Zbog toga sam srećan i ponosan, a o rušenju ovog rekorda nikada nisam mogao ni sanjati, posebno odrastajući kao dete na Madeiri", poručio je Ronaldo.

Neposredno nakon Ronalda oglasio se i Pele, koji je objavio zajedničku fotografiju i čestitao mu na velikom poduhvatu.

- Svako ima svoj put, divim ti se na svemu i volim da te gledam na terenu. Žao mi je samo što u ovom velikom trenutku ne mogu da te zagrlim i lično čestitam. Ova fotografija je dokaz prijateljstva koje postoji dug niz godina - naveo je Pele.

Video: Georginin izazovni trening za dobro jutro: Kako do savršene pozadine

Čudna sezona u Španiji – Barselona je imala brojne probleme, ali je i dalje u trci za titulom, a večeras (21.00) bi trebalo da ima zicer jer joj u goste dolazi Ueska. Kec je 1,20, a kombinazzija 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona – Ueska.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko bitan

    15. mart 2021 | 11:38

    Ti rekordi iz vremena kad se fudbal igrao sa krpenjacom, bez ofsajda treba da se izbrisu. To je skroz drugi sport.

  • K4shin

    15. mart 2021 | 13:07

    Ostace upamcen kao PENALDO

  • Drekavac

    15. mart 2021 | 15:44

    Kako je poceo i penaltko ce da obori taj rekord 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA