Pakleni plan Barse za leto: Stiže pet brutalnih besplatnih pojačanja za možda i najjači tim Evrope

 
 
 ≫ 
  • 2

Uz ostanak Mesija i dovođenja ovakvih imena, Katalonci će ponovo biti glavni favoriti za osvajanje svih trofeja

Barseloni je svanulo od odlaska Đosepa Marije Bertomeua sa mesta predsednika i nakon izbora na kojima je ponovo za prvog čoveka kluba izabran Đoan Laporta. Iako je Barsa ispala od PSŽ-a u revanšu osmine finala Lige šampiona, partija koju su prikazali izabranici Ronalda Kumana vratila je veru navijačima Barse da na Kam Nou dolaze bolji dani.

Utisak je da je i Mesi srećniji i ponovo prikazuje onu magiju kakvu smo od njega navikli da gledamo, pa samim tim rastu i šanse da na leto potpiše novi ugovor, jer je to i prioritet novog predsednika Barse, koji sa Mesijem ima dobar odnos, za razliku od prehodne uprave.

I rezultati počinju da idu naruku Barsi, ušla je u finale Kupa kralja, iako je u prvom meču izgubila od Sevilje sa 2:0, ali je u neverovatnom revanšu posle produžetaka uspela da slavi sa 3:0 i zakaže duel protiv Atletik Bilbaa u borbi za pehar. Takođe, razlika na vrhu primere se sve više topi, pa tako sada ima sedam bodova manje od prvoplasiranog Atletika, ali i meč manje i već u ponedeljak posle duela sa Ueskom može razliku da smanji na četiri boda i da se otvorene uključi u trku za pehar.

Ipak, Barsi će svakako biti neophodna i pojačanja tokom leta, jer je evidentno da u nekim delovima tima nedostaju kvalitetni igrači, pre svega u odbrani i napadu, kao i čvrstina u veznom redu.

Poznato je i da je Barsa u veoma teškoj finansijskoj situaciji, jer je korona virus desetkovao prihode kluba, stoga će klub na leto pribeći drugačijoj strategiji.

Kako pišu španski mediji, Barsa planira da na leto što manje novca potroši na transfere, pa će se fokusirati na slobodne igrače. Mnoge od njih Barsa je želela da dovede i u prehodnom prelaznom roku, ali tada i pored toga što je nudila desetine miliona, nije uspela da obezbedi njihov potpis, jer klubovi nisu želeli da ih puste.

Ovoga puta Barsa je u sjajnoj situaciji da sve može da dovede bez obeštećenja. U pitanju su Memfis Depaj iz Liona, Đorđino Vajnaldum iz Liverpula i Erik Garsija iz Mančester Sitija. Barsa takođe želi da dovede i Davida Alabu iz Bajerna, za koga se pisalo da je već dogovorio sve sa Realom, ali je kasnije objavljeno da ipak nije sve završeno, pa je i Barsa iskočila kao opcija iz drugog plana.

Od navedenih je najbliži dolasku Vajnaldum, za koga i mediji u Španiji i Engleskoj pišu da je posao već završen. Upravo Vajnaldum je bio velika Želja Ronalda Kumana, kao i Memfis Depaj, koje je trenirao u reprezentaciji Holandije.

Napadač, koji je Barsi preko potreban, mogao bi da bude Serhio Aguero, kome takođe ističe ugovor sa Mančester Sitijem na leto. Tu bi već mogla da proradi "argentinska veza" i prijateljstvo između Mesija i njega.

Barsi svakako neće biti lako da obezbedi sve potpise, jer i drugi klubovi žele ovako kvalitetne igrače, pre svih Juventus, koji je poznat po tome da često dovodi vrhunske igrače bez obeštećenja.

Nema sumnje, Barsa bi sa ovih pet besplatnih pojačanja, uz ostanak Mesija, uz toliko talentovanih igrača poput Dembelea, Grizmana, Trinkaa, Ansu Fatija, Pedrija... ponovo bila sila koje bi se svi plašili.

Kao jedno od imena za koje bi Barsa bila spremna da "odreši kesu", pominje se Erling Haland iz Borusije Dortmund, a tek bi s njim Barsa mogla da bude ubitačna, jer je evidentno da od odlaska Suareza Kataloncima nedostaje pravi napadač.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

Čudna sezona u Španiji – Barselona je imala brojne probleme, ali je i dalje u trci za titulom, a večeras (21.00) bi trebalo da ima zicer jer joj u goste dolazi Ueska. Kec je 1,20, a kombinazzija 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona – Ueska.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvrga

    15. mart 2021 | 10:41

    Aguero ima 33 godine plus je vise van terena zbog raznih povreda u poslednje vreme, i Barsa hoce da ga dovede? Izgleda da i oni imaju nekog svog Mrkelu u sportskom sektoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA