Uhapšen vlasnik prvoligaša, bivši najbogatiji Rumun, osuđen na pet godina zatvora

 
 
 ≫ 
  • 1

Joan Nikulae je u četvrtak osuđen pravosnažno, a dan kasnije, po povratku iz Milana, na aerodromu su mu stavljene lisice

Rumunski klub Astra moraće dalje "kako zna i ume" sa organizacijom posla, finasijama, jer je sada i zvanično ostala bez podrške dosadašnjeg gazde kluba Joana Nikulaea (66), koji je osuđen na pet godina zatvora u četvrtak.

Kako na dan presude nije bio na prijavljenoj adresi, lisice, i kamere, su ga sačekale dan kasnije po povratku iz Italije odakle se i javio i najavio da ne izbegava hapšenje.

Rumunski mediji su imali "poslasticu dana" - hapšenje tajkuna, i to ne bilo kojeg, nekada najbogatijeg Rumuna na svetu, svojevremeno "teškog" 1.1 milijardu dolara.

Svojevremeno je već bio u zatvoru, ukupno šest meseci, kada je otkriveno da je nelegalno finansirao jednog od tadašnjih predsedničkih kanidata, Mirčeu Đoanu. Od tada je njegovo finansijsko carstvo polako počelo da se osipa.

Sada mu se sudilo zbog kupovine uticaja, podsticanja na utaju poreza i podsticanja na pranje novca, u slučaju povezanom sa njegovom vodećom kompanijom, agro-poslovnom grupom Interagro.

Prema optužbama, Interagro je zaključio fiktivne ugovore sa drugom kompanijom kako bi izbegao plaćanje doprinosa.  Šteta po državu je, u ovom slučaju, izračunata na preko 2.2 miliona evra.

Njegov klub, Astra, takođe je poseldnjih meseci u krizi, ekipa je trenutno 13. na tabeli u ligi od 16 timova, a igračima se duguje nekoliko plata.

(Telegraf.rs)

Video: Šta očekujem protiv Reala? Pa pobedu! Bonga samouveren pred gostovanje u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    19. februar 2021 | 19:39

    Tako se to radi u normalnim zemljama dok kod nas klubove vode osobe cija se imena nalaze na poternicama. Sta reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA