Aleksandar Katai na treninzima od ponedeljka, ali neće biti spreman da zaigra u dvomeču sa Milanom

 
  • 4

Njemu je krajem novembra otkrivena trombocitopenija, zbog koje je morao na lečenje

Crvena zvezda na dvomeču protiv Milana neće moći da računa na Aleksandra Kataija, ali su na stadionu „Rajko Mitić“ svakako odahnuli, pošto se njihov najbolji igrač uskoro vraća treninzima i fudbalu nakon duže pauze. On je uspešno prošao kontrolu lekarske ekipe na VMA, pa je dobio dozvolu da krene sa treninzima u jačem intenzitetu.

Kako dalje navodi Mozzart Sport, on je prethodno trenirao značajno smanjenim intenzitetom, odnosno trenirao je na oko 60 odsto mogućnosti. Njemu je u međuvremenu smanjena terapija, pošto na VMA nisu želeli da rizikuju i nameravaju da u takvim okolnostima dodatno testiraju organizam Zvezdinog fudbalera.

Ako ne bude nekih neželjenih efekata i promena u krvnoj slici, Katai će moći da se vrati na treninge već od ponedeljka. Međutim, ne postoji apsolutno nikakva šansa da zaigra na mečevima Lige Evrope. No, fudbaler Crvene zvezde moći će na teren negde početkom marta, odnosno taman na vreme da pomogne klubu u borbi za trofeje u domaćim nadmetanjima.

Njemu je prethodno dijagnostifikovana trombocitopenija, a korišćenjem lekova doveo je krvnu sliku u red. Posle dozvole za trening bez naprezanja, dobio je i papir na kojem jasno piše da delimično može da trenira sa ekipom. Poslednji takmičarski meč odigrao je još 12. novembra prošle godine, kada je igrao za reprezentaciju Srbije u meču sa Škotskom.

Tada je pogoršao povredu primicača, a kod rutinskog pregleda mu je utvrđeno da ima bolest krvi, sa kojom je problema imao i ranije tokom karijere. Na svu sreću, sve je prošlo u najboljem mogućem redu, pa će navijači Crvene zvezde uskoro moći da uživaju u novim njegovim majstorijama u Linglong Superligi Srbije.

Video: Marijana morala da silazi na teren da reši problem: Novo ludilo Nika Kirjosa i klinč sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA