Zvezda slavila u Pazaru, dva Milana i Mirko skrojili pobedu šampiona Srbije

 
 
 ≫ 
  • 77

Odlična prolećna premijera crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde startovali su prolećni deo sezone pobedom pošto su u 20. kolu srpskog šampionata slavili na gostovanju Novom Pazaru sa 3:1. Crveno-beli su tri boda osvojili golovima Rodića, Pavkova i Ivanića, dok je poraz domaće ekipe ublažio Sise.

Strateg tima iz Ljutice Bogdana je iznenadio činjenicom da je od prvog minuta izostavio Dijega Falćinelija umesto koga je zaigrao Pavkov, te je visoki napadač odlično iskoristio ukazanu priliku i zatresao mrežu protivnika.

Malo je reći da su Stankovićevi izabranici dobro otvorili susret. Već u drugom minutu igre korner sa desne strane izveo je El Fardu Ben te ubacio loptu u samo srce kaznenog prostora gde se totalno nebranjen našao Milan Rodić koji je sa šest metara vrlo lako nogom pogodio desni ugao gola Pazara.

Video: Kakav start: Zvezda povela posle 2 minuta u Novom Pazaru golom Rodića

Pazarci su bili pod konstantnim pritiskom u prvih 15 minuta, nisu uspevali da iznesu loptu preko polovine, ali su se onda oslobodili. Nekoliko dugih lopti napravilo je problem defanzivi crveno-belih, ali je Borjan u dva navrata dobro reagovao i sprečavao ozbiljnije komplikacije za šampiona Srbije.

Malo je falilo da domaćin primi još jedan gol posle kornera u 35. minutu. Ponovo su defanzivci dopustili da im lopta padne u srce šesnaesterca gde se našao Pankov čiji je šut vrhunskom odbranom Drobnjak odbranio.

Četiri kartona su viđena u prvom poluvremenu, ali samo jedan zbog oštrog starta. Polako je Pazar dolazio do vazduha, ali nešto ofanzivnijom igrom i izletanjem bekova na protivničku polovinu, stvaralo se više prostora za Zvezdu koja je dobila jedan prilično lep prekid pred kraj poluvremena.

Odbranio je Drobnjak - ali svom igraču. Ben je ubacio loptu na nekih 15 metara odakle je Kojić nespretno reagovao i bukvalno uputio prilično jak šut ka svom golu, no, čuvar mreže je bio priseban.

Već u 52. minutu stiže udvostručenje prednosti - Nikolić je sjajno povukao loptu i prosledio je na levu stranu ka Ivaniću koji je zalomio, ali dugim forom je lopta došla Pavkova koji je iz prvog kontakta i blago zaokreta matirao Drobnjaka.

Video: Zvezda vodi 2:0! Nikolić je sjajno povukao loptu i prosledio je na levu stranu ka Ivaniću

Ipak, kada su svi pomislili da će sve glatko ići za šampiona Srbije, Pazar se vratio u igru samo pet minuta posle drugog gola Zvezde. Vrhunski centaršut Tomića i još bolja realizacija Sisea koji je sa velike distance glavom pogodio desni gornji ugao Borjana.

Video: Goooool! Novi Pazarse vraća u igru i smanjuje na 2:1

Nade Pazaraca za nešto više bile su ugašene 14 minuta pre kraja susreta -  ponovo je prekid bio problem za Novi Pazar. Kojić je glavom izbacio loptu iz kaznenog prostora posle centaršuta Bena, ali je Ivanić uhvatio volej sa ivice šesnaesterca, pogodio desni ugao i postavio konačnih 3:1.

Video: Zvezda uzvraća udarac! Povela je 3:1 u 76. minutu

Novi Pazar – Crvena zvezda, 1:3 (0:1)

(Sise 57 – Rodić 2, Pavkov 52, Ivanić 76)

Stadion: Gradski u Novom Pazaru; Sudija: Danilo Grujić; Bez gledalaca

Novi Pazar: Drobnjak, Zimonjić (od 85. Hadžibulić), Trtovac, Kojić, Vlajković, Islamović, Sise (od 74. Delimeđac), Stoiljković (od 85. Gigić), Mijić, Tomić, Aganspahić (od 68. Dragutinović)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 73. Kanga), Gavrić (od 46. Vukanović), Ivanić (od 79. Degenek), Ben, Pavkov (od 89. Krstović)

Tok meča:

Drugo poluvreme:

89. minut - Krstović dobija minute umesto Pavkova.

86. minut - Imao je Pazar veoma finu šansu da sa nekih 20 metara iz slobodnog udarca pripreti Borjanu, ali je Delimeđac pogodio živi zid.

84. minut - Kontrolišu gosti igru i pokušavaju da bez iznenađenja privedu priču kraju.

79. minut - Nakon postignutog gola, Ivanić napušta u igru. Stanković umesto njega ubacuje Degeneka kako bi učvrstio odbranu.

76. minut - Ide Zvezda na 3:1! Ponovo je prekid bio problem za Novi Pazar. Kojić je glavom izbacio loptu iz kaznenog prostora posle centaršuta Bena, ali je Ivanić uhvatio volej sa ivice šesnaesterca i pogodio desni ugao.

74. minut - Izlazi Sise iz igre, strelac gola domaćeg kolektiva. Prilično je bio rizičan shodno tome da je u meč ušao prilično nervozan, a opterećen je bio i karton iz ranije faze meča. U igri je Delimeđac.

73. minut - Kanga je u igri umesto Nikolića.

70. minut - Ovaj meč će biti upamćen i po tome što Novi Pazar nikako nije razumeo da gosti kod svakog prekida idu na drugu stativu, te su uvek ostavljali makar jednog igrača samog, te ih je samo loša realizacija protivnika sačuvala veće štete.

68. minut - Prva promena u domaćoj ekipi - na terenu je Dragutinović umesto Aganspahića.

65. minut - Rasplamsala se igra na oba kraja terena. Zvezda drži loptu, ali Pazarci prilično jako prete preko kontri.

56. minut - Pazar se vraća u igru i smanjuje na 2:1! Vrhunski centaršut Tomića i još bolja realizacija Sisea koji je sa velike distance glavom pogodio desni gornji ugao Borjana. 

52. minut - Zvezda vodi 2:0! Nikolić je sjajno povukao loptu i prosledio je na levu stranu ka Ivaniću koji je zalomio, ali dugim forom je lopta došla Pavkova koji je iz prvog kontakta i blago zaokreta matirao Drobnjaka.

48. minut - Rodić izgleda totalno izmiče iz fokusa domaćina! Bek Zvezde se posle još jednog centaršuta Bena iz prekida našao sam na drugoj stativi, ali nije uspeo da artikuliše udarac glavom.

46. minut - Stanković menja na startu drugog dela igre - na terenu je Vukanović umesto Gavrića i Petrović umesto Sanoga.

Prvo poluvreme:

45. minut - Žuti karton za Sanoga zbog faula upravo nad Siseom. Dobar ubačaj Pazara, ali prvi do lopte stižu bekovi Zvezde. Gosti idu na poluvreme sa ranom stečenim vođstvom.

43. minut - Brani Drobnjak - ali svom igraču! Posle faula i žutog kartona za Sisea, Ben je iz prekida ubacio loptu na nekih 15 metara odakle je Kojić nespretno reagovao i bukvalno uputio šut ka svom golu, no, čuvar mreže je bio priseban.

41. minut - Udarac domaćina u okvir gola. Mijić je gađao sa nekih 20 metara, ali Borjan na mestu.

35. minut - Umalo da domaćin primi još jedan gol posle kornera. Ponovo su defanzivci dopustili da im lopta padne u srce šesnaesterca gde se našao Pankov čiji je šut vrhunskom odbranom Drobnjak odbranio.

33. minut - Ovo je bilo blizu! Pavkov je prihvatio loptu na 17 metara od gola Novog Pazara i iz drugog dodira desnom nogom gađao levi ugao, ali nije doneo promenu rezultata.

30. minut - Dva pokušaja crveno-belih u 10 sekundi - prvo je Ben bio blokiran, a onda je Gavrić bio krajnje neprecizan.

29. minut - Žuti karton za kapitena domaćeg tima, Jasmina Trtovca, zbog namernog igranja rukom.

26. minut - Pazarci su imali jednu situaciju koju su lako mogli da pretvore u priliku, ali je Aganspahić vukao loptu po sredini nemajući u vidu da mu se dvojica igrača kreću po bokovima, a onda je u panici pokušao da šutira što je lako bilo blokirano.

21. minut - Prvi ozbiljan napad domaće ekipe - Mijić je sa leve strane centrirao na drugu stativu gde se našao Tomić koji je pokušao da napravi nešto više loptom na sami peterac, ali Milunović otklanja opasnost.

18. minut - Igra se između dva kaznena prostora. Zvezda i dalje ima inicijativu, ali nije toliko agilna kao u uvodnim minutima.

13. minut - Oslobodio se Novi Pazar pritiska i sada pokušava dugim loptama da proigra svoje ofanzivce, pa je Borjan dva puta morao da reaguje, jednom izvan svog šesnaesterca.

11. minut - Pokušaj Ivanića sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava daleko iznad prečke.

8. minut - Žuti za Gavrić zbog simulacije u šesnaestercu. Domaćin može konačno da malo izađe.

7. minut - Velika inicijativa gostujuće ekipe. Pazarci u uvodnim minutima nisu uspeli da povežu više od dva pasa.

2. minut - Goooooooool Zvezda! Kakvo otvaranje crveno-belih! Korner sa desne strane izveo je El Fardu Ben, te ubacio loptu u samo srce kaznenog prostora gde se totalno nebranjen našao Milan Rodić koji je sa šest metara vrlo lako nogom pogodio desni ugao gola Pazara. Kakav start gostiju.

Trener tima iz Ljutice Bogdana je napravio jedno malo iznenađenje, te je u samom špicu napada Milan Pavkov umesto Dijega Falćinelija. Zvezda će nastupiti u sastavu: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Nikolić, Gavrić, Ivanić, Ben, Pavkov.

Na klupi su: Popović, Degenek, Kanga, Falćineli, Petrović, Eraković, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

Sa druge strane, domaćin od prvog minuta igra sa ekipom: Drobnjak, Vlajković, Tomić, Mijić, Zimonjić, Islamović, Aganspahić, Trtovac, Stoiljković, Sise, Kojić.

Sa klupe čekaju šansu: Rnić, Vukajlović, Delimeđac, Marinković, Dragutinović, Hadžibulić, Nikčević, Pajović, Gigić, Pešukić, Kovačević.

Sudija susreta je Danilo Grujić, a pomažu mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok je četvrti arbitar Dragan Čolović.

Pre meča:

Crveno-beli su dobro radili na pripremama, ostvarili prilično dobre rezultate i sada su spremni za nastavak domaćeg prvenstva. Izabranici Dejana Stankovića redom su bili bolji od Slaska (4:0), zatim od Ufe (1:0) i Akademije Pandev (5:0), dok su u najjačem kontrolnom duelu odigrali bez golova sa Šahtjorom iz Donjecka.

I Pazar je imao četiri prijateljska utakmice u pauzi (Slovan 1:1, Arsenal Tula 0:1, Sileks 1:0 i Slask 1:4).

Beogradski klub ima prilično dobar međusobni skor sa domaćinom koji je upravo na svom terenu pre skoro šest godina uspeo da ostvari jedinu pobedu iz 14 okršaja, dok je čak 12 mečeva završeno u Zvezdinu korist.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA