Mamić hvalio Zvezdana Terzića: Njegovi rezultati su kolosalni, Zvezda je institucija

 
 ≫ 
  • 30

Za hrvatskog biznismena Zvezda je institucija

Najbitniji čovek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić, istakao je u razgovoru za Blic da Srbija poseduje mnogo više talenata od Hrvatske, a pričao je i transferu sada već zvezde Real Madrida, Luke Modrića.

- Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrvhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama - istakao je Mamić.

On je takođe naglasio da uvek čestita čelnicima Crvene zvezde kada crveno-beli odigraju dobro u Evropi, a tom prilikom je pohvalio Zvezdana Terzića rekavši da je klub iz Ljutice Bogdana oživeo otkada je on na čelu.

- Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste - kazao je Mamić.

Za hrvatskog biznismena Zvezda je institucija.

- Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve pokrenuo nabolje - izjavio je između ostalog Mamić.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    6. februar 2021 | 10:18

    Ау, Мамићу, па, сада си га угасио код кмекаваца!!!

  • Nscz

    6. februar 2021 | 09:43

    Zvezda je institucija za sve ne samo za Mamica! Da vas ispravim!!!

  • Dada

    6. februar 2021 | 12:40

    Kad si uspesan svi te mrze, terzic ima 1000 mane, ali od kad je on tu, igramo evropu svake godine, a pre njega jedva se kvalifikujemo jednom u 5 godine ako ne i vise, Ali sta ces, navijaci nikad nisu zadovoljni, kritike iz fotelju su najlakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA