Terzić tvrdi: Zvezda ima sistem da pravi budžet od 30 miliona, gubici zbog pandemije 22 miliona

 
 ≫ 
  • 29

Još neke detalje vezane za poslovanje izneo je direktor kluba

Pored razgovora o sportskim temama, transferima igrača, dolascima i odlascima, kao i o tome koliko se divi treneru Dejanu Stankoviću, direktor Zvezde Zvezdan Terzić osvrnuo se i na trenutnu finansijsku sliku kluba, koja baš i nije vesela s obzirom na to da u okolnostima pandemije klub ne može da prihoduje kao u regularnim uslovima.

Terzić kaže da je kompletan fudbalski biznis uzdrman zbog pandemije, velike udarce trpe i najveći klubovi Evrope, a Zvezda nije izuzetak.

- Kao i ostali u Evropi, i mi imamo probleme, ali ih rešavamo tako što imamo razumevanja jedni za druge, zaista visok stepen razumevanja kao svi igrači u klubovima širom Evrope - aludira Terzić, u razgovoru za Arenu sport, na finansijske ustupke koje su činili igrači kako bi klub mogao da funkcioniše bez kritičnih turbulencija i skoro nesmetano posluje kao i pre pandemije - rekao je Terzić gostujući na Areni sport.

Ukazuje Terzić na ogroman gubitak u prihodima koji je linearno pogodio sve aktere u fudbalskom biznisu.

- Zvaničan podatak je da je nestalo 13 milijardi evra, a 9 iz evropskog fudbala i sigurno da se to prenelo i na Crvenu zvezdu. Neke naše procene su da smo ostali bez 22 miliona evra zbog pandemije. Imali smo plan prihoda, i on je umanjen za 22 miliona, i to ćemo morati da nadoknadimo. Imamo plan i prostor da nadomestimo tu prazninu, treba nam strpljena, ali neće biti problema što se tiče finansija.

Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

Izbija iz Terzića ponos kada konstatuje da je poslednjih godina klub neverovatno porastao, postao samoodrživ sistem koji u budućnosti može da bude samo još bolji i efikasniji.

- Zvezda je jako porasla u 7 godina od kada ga vodi ova uprava. Kao klub smo porasli u mnogim parametrima. Gledamo baš skoro, dok smo pripemali neke stvari za Skupštinu, i sami smo bili frapirani kad smo stavili sve na paprir. Postali smo klub od ugleda, koeficijent nam konstantno raste, imamo rezultate na svim poljima, i zbog svega toga imamo veći priliv novca.

Prema rečima Zvezdinog direktora, klub ne mora svake godine da igra Ligu šampiona da bi se finansijski održao kao do sada.

- Ne mora Liga šampiona, može i Liga Evrope, ali nam Liga šampiona ipak donosi više, čistih 10 miliona. Mi smo u poslednjih 6.5 godina, u proseku imali 11 miliona evra samo od transfera. Zvezda bez problema može da ima budžet 30 miliona ako ostvaruje rezultate, uz redovne prilive glavnih sponzora (4 miliona Gasprom, 1.2 Telekom). Osposobili smo sistem da možemo da pravimo taj budžet.

Naravno, govorio je Terzić i o predstojećim utakmicama sa Milanom...

- Pretiti Milanu, koji ima najbolji tim u poslednjih 20 godina, nije ni primereno, ni fer-plej. Takvoj ekipi, koja ima takve igrače, jednostavno se ne preti. Ali sportski je nadati se pobedi, pogotovo što smo mi Zvezda, i svaki igrač je u obavezi, zbog dresa koji nosi, da se nada prolasku bez obzira na to ko je rival. Sigurno da Milanu neće biti lako, ali možda su ovo krupne reči...

Terzić je dodao i to da u ovom trenutku nema informaciju o tome da li će meč Zvezde i Milana u Beogradu biti igran pred navijačima.

- Mi se pripremamo za oba scenarija, sad sve zavisi od situacije u Srbiji, od broja zaraženih. Imamo 17 dana do utakmice, možemo se organizovati sa svim tehničkim detaljima i da meč bude organizovan na najvišem nivou, i da nas pet dana pre utakmice obaveste da može publika.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crni

    31. januar 2021 | 18:35

    Citat: “Mi smo u poslednjih 6.5 godina, u proseku imali 11 miliona evra samo od transfera”Kojih bre 11mil.u proseku????? Lupa čovek ciframa ko Maksim po Diviziji!!

  • MARKO CRNO

    31. januar 2021 | 17:06

    Napraviće budžet uz pomoć države Srbije koja vas finansira, maksimalno. Ljudi nemaju hleba da jedu a važno je da vama daju. Bruka.

  • MARKO GROBAR

    31. januar 2021 | 17:09

    Ti da napraviš budžet klubu, konzervu ne umeš da otvoriš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA