Inter pretrpeo poraz od Sampe, Specija bila više od mesec dana bez pobede - a onda je pao Napoli!

 
 
 ≫ 
  • 1

Inter je imao priliku da se ponovo nađe na vrhu italijanske lige, ali je u tome sprečen na gostovanju Sampdoriji koja je igra toplo-hladno ove sezone

Fudbaleri Intera nisu uspeli da nastave sa dobrim rezultatima u Seriji A pošto su u 16. kolu pretrpeli poraz od Sampdorije na gostovanju 2:1. Milanska ekipa je imala priliku da dođe prva do prednost, ali je Aleksis Sančez promašio jedanaesterac.

Inter je imao priliku da se ponovo nađe na vrhu italijanske lige, ali je u tome sprečen na gostovanju Sampdoriji koja je igra toplo-hladno ove sezone. Sve je ličilo na još jedan duel favorita i autsajdera kada je gost zaradio jedanaesterac već u 12. minutu.

Ipak, Sančez ne uspeva da ga konvertuje u vođstvo i za to stiže kazna već 11 minuta kasnije kada sudija pokazuje na belu tačku na drugoj strani. Kandreva vara Handanovića i Sampdorija dolazi do velike prednosti koja postaje još veća sedam minuta pre kraja prvog poluvremena pošto je slovenački golman još jednom kapitulirao, ovoga puta Keita je bio strelac.

Milanska ekipa je krenula dosta agresivnije u drugom delu igre, u igru je ušao i Lukaku umesto Galjardinija, tako da je Konte već od 63. minuta imao tri klasična napadača. Ofanziva je dala rezultata i nakon jedne ubačene lopte, štoper De Fraj je prepolovio zaostatank plavo-crnih.

Iako je gostujući tim imao inicijativ u posed lopte, do promene rezultata nije došlo, tako da je Inter propustio dobru priliku, a dao istu Milanu koji sada može da se odlepi na četiri boda razlike i samostalno vlada sa vrha Serije A.

Iznenašenje je viđeno i na San Paolu gde je Napoli pretrpeo poraz od Specije koja je u poslednjim devet mečeva samo jednom slavila, ali posle produžetaka u Kupu. Gosti su savladali Napolitance sa 2:1.

Sve je išlo po planu za domaćina koji je pritiskao sve do 58. minuta kada je Di Lorenco uposlio Petanju koji je zatresao mrežu protivnika. Ipak, samo 10 minuta kasnije, penal za Speciju realizuje Nzola i tako uvodi utakmicu u neizvesnu završnicu.

Uzvratili su "glupost" igrači Specije tako što je Ismajili zaradio drugi žuti karton 13. minuta pre kraja, pa se očekivala totalna ofanziva domaćina koji je, na iznenađenje svih prisutnih na terenu i kraj malih ekrana, primio gol u 82. minutu. Strelac je bio Pobega za konačnu pobedu gostujućeg tima.

Za Napoli, Nikola Maksimović je odigrao čitav susret u centru odbrane.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    6. januar 2021 | 18:19

    Neka su bas izgubili zbog Latinskih varalica padoh tiket 300€.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA