Spektakl na "Ejmeksu": Vulfsi vodili 3:1, pa se raspali, promašili "zicer" za pobedu u 93. minutu!

 
 ≫ 
  • 0

Junački remi Brajtona nakon zaostatka iz prvog poluvremena

Brajton i Vulverhempton su odigrali daleko najuzbudljiviju utakmicu 17. kola Premijer lige, završene nerešenim rezultatom 3:3, posle "rolerkoster" vožnje u 90 minuta i velikog "kambeka" domaćeg tima nakon 1:3 na poluvremenu.

Tragičag prvih 45 minuta bio je Den Burn, moguće je da mu je ovo bila najgora utakmica karijere zbog autogola i skrivljenog penala u desetak minuta, no ni ovakav razvoj situacije nije poljuljao borbeni moral ekipe sa "Ejmeksa".

U nastavku, već u 50. sekundi drugog dela igre, penal za 2:3 je iskoristio Nil Mapej, a u 70. je Leandro Trosar doneo egal, čime je ubrizgan adreanlin domaćem timu koji je do kraja ostavio daleko bolji utisak, bio bliži pobedi protiv, u tim momentima, grogiranog rivala.

Pogledajte penal koji je skrivio Burn u finišu poluvremena, sapleo je snažnog Traorea, toliko očito da nije bilo ni trunke dileme za sudiju. Deset minuta pre toga, Burn je nespretnom reakcijom pogodio sopstvenu mrežu.

Prethodno, Ruben Neveš je bio strelac za Vulfse sa penala, za 3:1, i miran odlazak na odmor za goste pred nastavak meča, ali sve je u nastavku krenulo nizbrdo po "portugalizovan" sastav Nuna Espirita Santa. Nisu uspeli da pronađu odgovor na agresivnu igru protivnika, kao da je sve stalo u igri gostiju, koje je najviše poljuljao penal na samom početku drugog poluvremena.

Tad su igrači Brajtona osetili da je rivalu zadat ključni udarac.

Već je treći gol Brajtona pokazao u kom smeru će ići meč do kraja, a to je bila dominacija i terenska inicijativa ekipe koja je u tom momentu dobila impuls posle svega što se dešavalo. Vulfsi su delovali bezopasno, obezglavljeno, ali su, "pravo niotkuda", imali najbolju šansu u 93. minutu.

Mogao je tada Amerikanac Oven Otasovi da se proslavi, tek što je ušao u igru natrčao je na centaršut sa desne strane, ali nije najbolje odreagovao glavom pred golom Brajtona - tukao je preko prečke sa nekoliko metara!

Premijer liga, 17. kolo:

Totenhem - Lids 3:0

(Kejn 29p, Son 43, Aldervejl 50)

Kristal Palas - Šefild junajted 2:0

(Šlup 4, Eze 45+7)

Brajton - Vulverhempton 3:3

(Konoli 13, Mopaj 46p, Dank 70 - Sais 19, Burn 34. ag, Neveš 44.p)

VBA - Arsenal 21:00

Petak:

Everton - Vest Hem 0:1

(Souček 86)

Mančester junajted - Aston Vila 2:1

(Marsijal 40, Fernandeš 61p - Traore 58)

Nedelja:

Njukasl - Lester 15.15

Čelsi - Mančester siti 17.30

Ponedeljak:

Sautempton - Liverpul 21.00

Odloženo:

Barnli – Fulam

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA