Najbrži gol u istoriji Serije A je trebalo da bude poništen: Leao prekršio propise, VAR bez reakcije

 
  • 5

Napadač Milana ipak ostaje upisan u klupskim analima

Napadač Milana Rafael Leao pogodio je mrežu Sasuola posle samo 6,75 sekundi igre i postigao najbrži gol u istoriji Serije A i "liga petice".

Taj pogodak, međutim, nije bio u skladu sa propisima, ali VAR nije mogao da reaguje jer situacija ne podleže pregledanju snimka.

Nekadašnji arbitar Luka Mareli objasnio je zašto pogodak nije po pravilima uz napomenu da je glavni sudija trebalo da ga poništi da je pažljivo posmatrao situaciju.

- Leaova noga je bila na polovini protivnika pre nego što je lopta krenula s centra. U teoriji gol je morao da bude poništen, ali problem je što VAR nema jurisdikciju nad početnim udarcem, već samo nad potencijalnim penalima ili oštrim startovima - napisao je Mareli na Tviteru.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. decembar 2020 | 14:37

    Kakve veze ima noga kad je pao gol, morao je prekinuti odmah na centru, pošto nije onda je gol...nije gol pao zbog noge na centru

  • Auspuh

    21. decembar 2020 | 15:14

    VAR ubi fudbal, kakve se glupe stvari sviraju i poništavaju golovi...pa valjda se fudbal igra za gol više i zbog istih a ne da ga ponište zbog stopala koje nije u liniji...totalna truba VAR

  • Mmmmm

    21. decembar 2020 | 16:57

    Aj sudija nemoj da kevces mnogo 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA