Partizan ubedljivo završio 2020. godinu, Mladost se "predala" već na poluvremenu!

 
 
 ≫ 
  • 76

Crno-beli dali četiri gola u poslednjem meču jesenjeg dela šampionata

Partizan će na zimsku pauzu sa osmom uzastopnom pobedom u džepu (petom bez primljenog gola), koja je začinjena uspehom nad Mladošću iz Lučana – 4:0 (2:0), čime je spuštena zavesa na prvi deo sezone. Golove za crno-bele su postigli Takuma Asano, Bibras Natho (jedanaesterac), Ivan Obradović i Lazar Marković, uz dobru igru i dve asistencije Sejdube Sume, čiji učinak takođe valja naglasiti.

Peh koji je Partizan zadesio pre početka meča, kada je trener Stanojević morao da menja prvobitni izbor igrača usled temperature koja je zadesila Svetozara Markovića, nije u velikoj meri poremetio plan domaćina, koji je sve dileme u vezi sa pobednikom rešio već tokom prvih 45 minuta.

Znali su u Humskoj da sa čvrstom ekipom iz Lučana neće biti lako, znali su da će Mladost pre svega pokušati da odbrani sopstveni, pa tek onda uzme šta joj se ponudi pred protivničkim golom i zato crno-beli nisu žurili.

Strpljivo su držali loptu u posedu, praktično morali nekada da osvajaju metar po metar prostora na terenu ne bi li došli u poziciju da ugroze rivala i najviše su se u tome oslanjali na Takumu Asana, Sejdubu Sumu i Filipa Holendera, koji su najviše zadavali probleme odbrani gostiju.

Ritam nije bio previše jak, niti je u toj uvodnoj fazi meča bilo previše situacija vrednih pomena, sem sjajne akcije Bibrasa Natha i Takume Asana u 9. minutu, kada je Izraelac, posle prekida na 25 metara iskosa, majstorski “bocnuo” loptu preko živog zida, a Japanac uhvatio volej iz prve i pogodio – prečku.

U nekoliko situacija posle pomenute, Partizan je sve dobro odrađivao do završne gtrećine, gde naprosto nije bilo prolaza, pa su akcije uglavnom okončavane udarcima sa distance.

Kako Mladosti ne bi poraslo defanzivno samopouzdanje, Partizanu je bio potreban brzi gol, koji bi “probio led” i olakšao posao. I upravo se to dogodilo u 24. minutu, gde je veliki posao odradio Sejduba Suma, koji je oduzeo loptu rivalu na sredini terena, potom povukao kontru i pravovremeno proigrao Asana, a japanski fudbaler nije propustio priliku da postigne i 12. gol u sezoni – 1:0.

Kada je rezultatsko breme palo, Partizan je mnogo lakše igrao, kombinovao i dolazio u poziciju da ugrozi golmana Zečevića. Mladost se dobro branila, pokušala nekoliko puta i da uzvrati, koristeći greške u pasu crno-belih, no, Lučanci su bili nedorečeni, nedovoljno rešeni da rizikuju.

Umesto toga, odbrana je ponovo počela da im se povija u smiraju prvog dela. Prvo posle maštovite akcije Sume i Asana, koju je Gvinejac okončao udarcem, posle koga je domaćin tražio jedanaesterac (nije ga bilo), da bi u 40. minutu Partizan stigao i do grugog gola.

Crno-beli su izborili prekid, Natho je cantrirao, a Dajman Krajišnik je nesmotreno poviukao Igora Vujačića pri skoku, pa je sudija Mitić pokazao na belu tačku. Naravno, Bibras Natho nije propustio takvu priliku – 2:0, čime je stavljena točka na prvi deo.

U nastavku Partizan još razigraniji, maštovitiji, brži u rešenjima, a opet dovoljno uporan da postigne još neki gol protiv Mladosti, koja se već pomirila sa porazom i izgubila i degfanzivnu čvrstinu iz prvog dela.

Igralo se sve vreme na polovini gostiju, crno-beli su strpljivo pleli mrežu i čekali momenat kada će koncentracija defanzivaca popustiti. Nekoliko dobrih akcije je Mladost osujetila, ali je onda tandem Suma – Obradović pronašao rešenje.

Igrao se 59. minut, dvojica pomenutih fudbalera su kombinovala polulevo, Obradović je uputio pas ka Gvinejcu u kazneni prostor, on se brzo okrenuo i sačekao levog beka da dođe u poziciju udarca. Pravovremena asistencija, potom i sjajna finta Obradovića, a zatim udarac pod prečku – 3:0.

Kako je pitanje pobednika bilo odavno rešeno, Stanojević je počeo sa izmenama, na teren je, umesto stranaca nosilaca igre, poslao mlade igrače iz omladinske škole, koji su uz Lazara Markovića, Jojića, Obradovića i Šćekića nastavili da “grizu” do kraja.

Upravo je mladi Jović bio asistent Lazaru Markoviću kod četvrtog gola u 85. minutu, kada je iskusni napadač sjajno realizovao kontru, a imali su crno-beli i pre toga nekoliko dobrih prilika kada je Zečević odbranio šut Jojića iz slobodnjaka, kao i kada je pomenuti igrač promašio skoro pa zicer u 80. minutu. Zanimljivo, isti igrač je u 87. pogodio i prečku...

FK PARTIZAN - FK MLADOST 4:0 (2:0)

(Asano 24, Natho 41 pen, Obradović 59, Marković 85)

Partizan: Popović – Banjak, Ostojić, Vujačić, Obradović – Šćekić, Natho (Pavlović 68) – Asano (Marković 60), Suma (Jović 68), F. Stevanović (Jojić 60), Holender (Štulić 68)

Mladost: Zečević – P. Jovanović, Mićević, Šatara, I. Milošević – Žunjić, Krajišnik (Radivojević 46), Baha (Stanisavljević 65), Marković, L. Jovanović (Babić 72) - Odita (Kos 65)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Stanojević žali zbog zimske pauze: Posle ovakvih pobeda ne ide vam se na odmor

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    16. decembar 2020 | 14:27

    Igrači partizana padaju čim im se približi protivnički igrač ili ih popreko pogleda. Tako ih uče, to je prava škola partizana.

  • Darko

    16. decembar 2020 | 14:08

    Grobarcici samo da vas podsetim poceli ste utakmicu sa 3 igraca iz srbije ili domaca. Golman, Obradovic i Ostojic. A Scekic i Vujacic su domaci igraci kao Pejdz ili Milo Djukanovic haha. Bruka

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. decembar 2020 | 15:17

    Шта су урадили у европи. Јел прошли Шарлоа. С ким играју на пролеће. Хоће ли узети неки бод за коефицијент

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA