Šta Zvezda može da očekuje od Milana - Ibrahimovićev šou na stazama stare slave, Pioli sve skockao

 
 
 ≫ 
  • 4

Što se tiče samog sastava, svakako najveće ime je Zlatan Ibrahimović oko kojeg je bilo dvojbi samo pre prve utakmice ove sezone

Crvena zvezda će 18. februara dočekati Milan na stadionu "Rajko Mitić" u okviru šesnaestine finale Lige Evrope. Žreb toliko ne bi bio težak za crveno-bele da se održao nekoliko godina ranije, ali milanska ekipa je počela da živi i da diše, počela je ponovo na pravom putu da opravda status slavnog kluba.

Odavno Milan nije ličio na sebe kao sezone. Pioliev tim ima čemu da se nada, prvi je u Seriji A nakon 11 odigranih kola bez ijednog poraza. Bezmalo puta, strateg crveno-crnih imao sve igrače na broju, većinom ofanzivce, ali je uspevao da skocka postavu, afirmiše neke nove igrače i tako nastavi niz koji miriše na Skudeto.

Ništa od toga svega Milan nije pokazivao prošlih godina. Nije uspevao da poveže više od tri pobede, neretko je gubio od timova sa dna tabele, ispuštao bodove protiv slabijih ekipa na svom terenu, ali ove godine to nije slučaj. Zato je užasan momenat za Zvezdu da nabasa na protivnika koji je konačno vratio sjaj slave.

Što se tiče samog sastava, svakako najveće ime je Zlatan Ibrahimović oko kojeg je bilo dvojbi samo pre prve utakmice ove sezone. Nakon toga, bilo je jasno da se radi o lideru koji je i zaslužan za promenu mentaliteta u Milanu.

Nije Zlatan bio uvek tu, morao je Pioli da kombinuje prvo zbog njegove povrede, a onda i zbog korona virusa, ali i alternativa u napadu je uvek nalazila put do gola.

Elem, počnimo od golmana i odbrane.

Milan je primio samo 11 golova u 11 utakmica Serije A, poseduje drugu najbolju odbranu u ligi i mnogima je jasno da je konačno pronađena formula da se spreče neki neočekivani stresovi poput primljenih golova od fenjeraša i pogodaka u zadnjim minutima utakmice.

Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Donaruma je zategao formu, odlično brani ove sezone, a ispred njega su Romanjoli i Kjer. Oba štopera imaju iskustva, igraju obojica na vrhunskom nivou, pa ni izleti bekova im ne predstavljaju preveliki problem ukoliko dođe do kontre. Svi pokrivaju sve u defanzivi. Odbranu kompletiraju Teo Hernandez, ultra ofanzivni bek i nešto manje napadački nastrojeni Kalabrija.

Pioli voli da igra sa dva zadnja vezna i tu pretežno nalazi mesta za Benasera i Kesija, ali je u prošlom prelaznom roku doveo mladog Tonalija kojeg svi upoređuju sa Pirlom zbog kretnje i pregleda igre. Upravo Tonali pretenduje da zauzme mesto u prvoj postavi, ali će sastav biti nešto jasniji kada zagazimo u januar.

Od ofanzivnih vezista tu su pre svega Čalhanoglu, Kastiljeho i Leao, kao i Rade Krunić. Svi ovi igrači bili su prisutni i prošle sezone, ali su naprasno došli do forme ove, a mnogi fudbalski stručnjaci tvrde da je to bio upravo efekat Ibrahimovića.

Milan Roma, utakmica Foto: Tanjug/AP

Na kraju, tu je i sam Zlatan koji uliva svima sigurnost i poverenje, a iz saigrača izvlači maksimum. Ukoliko neko bude povređen od pomenutih igrača, tu su svakako Rebić i Hauge, tako da se Pioli ne brine za ofanzivu.

Jedini poraz koji je milanska ekipa zabeležila ove godine jeste upravo u Ligi Evrope, i to sa velikih 3:0 na svom terenu od Lila. Taj pad koncentracije nije ih koštao prvog mesta u grupi, između ostalog ostvarili su još četiri pobede i jedan remi.

Pitanje je koji je pravilan pristup u igri kada je sa druge strane Milan. Kada je protivnik statičan i posvećen većinom odbrani, milanezi kroje mrežu i sporadičnim napadima prave rupe u defanzivi sve do momenta dok ne povedu. Nakon toga pokušavaju da umrtve igru iz koje pretežno nema nikakvog izlaza.

Uglavnom, strateg Zvezde Dejan Stanković sada svakako zna šta sledi i šta mu je činiti, igrao je u Italiji i može da odradi dobar skauting, pa ćemo u februaru videti da li Milan može da padne za najveći uspeh crveno-belih u ovom veku i plasman u osminu finala Lige Evrope.

Video: Pogledajte najzanimljivije trenutke prvog poluvremena meča FK Crvena zvezda i OFK Bačka

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA