Neobičan slučaj u Španiji: Izgubili 31:0 od Reala, pa tražili od lige da promeni sistem takmičenja

 
 ≫ 
  • 3

U pitanju je meč mlađih kategorija

Španska "Marka" je nedavno pisala o utakmici najmlađih katgorija između Real Madrida i kluba "SAD Villaverde", u pitanju je uzrast do 9 godina, a pobedu su odneli klinci slavnog kluba, i to rezultatom 31:0.

Naravno, očekivalo se ovako nešto, međutim možda ne i ovoliko ubedljiva pobeda, odnosno poraz ako se gleda iz perspektive tima koji je izgubio, i upravo je ovakav ishod meča doveo do polemika.

Naime, poraženi klub se oglasio saopštenjem u "tvitu", u kojem je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da se uopšte dozvoljava da dva ovako neravnopravna tima sastaju, te je pozvao organizatore lige za najmlađe da bolje organizuju takmičenje.

- Izražavamo ovim putem veliko nezadovoljstvo situacijom u "Formative Football" (naziv lige). Sa jedne strane veliki klubovi bi trebalo da preduzmu sportske strategije kako bi se izbegli ovakvi rezultati, a sa druge, od lige zahtevamo da restruktuira organizaciju takmičenja - kaže klub čiji su klinci pretrpeli težak poraz.

Inače, Real Madrid je posle meča postupio fer i sportski, pošto niej na svoje službene stranice, niti na svoje naloge na društvenim mrežama "kačio" protokol utakmice, iz poštovanja prema rivalima.

(Telegraf.rs)

Video: Fantastična koreografija na Marakni navijača Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA