Drama napadača Lajpciga: Svi se pitali gde je, on ispričao treneru da je zamalo umro

 
 ≫ 
  • 0

Trener ekipe Julijan Nagelsman otkrio medijima kroz kakvu je patnju prošao napadač Hvang He-Čan zbog kovida

Trener Red Bul Lajpciga Julijan Nagelsman potvrdio je da do kraja godine neće računati na korejskog napadača Hvang He-Čana koji je imao teži oporavak od korona virusa.

He-Čan je "zakačio" virus u Austriji, gde je igrao dva prijateljska meča za svoju reprezentaciju protiv Meksika i Katara pre tri i po nedelje. Po povratku je testiran na korona virus, bio je pozitivan, a koliko je dramatično bilo njegovo stanje svedoče Nagelsmanove reči:

- Njegov slučaj je bio sa čitavim nizom simptoma. Razgovarao sam kratko sa njim, i rekao mi je "u prvih sedam dana bio sam skoro mrtav". Tim rečima mi je opisao svoje stanje - kaže Nagelsman.

U klubu su, naravno, sada maksimalno oprezni, Korejac će polako da se vraća u treninažni proces, pa trenutno radi odvojeno od ostatka ekipe, smanjenim intenzitetom.

- Njegov slučaj nije bio lak i zato moramo biti oprezni. Svi znaju da ako se posle virusa vratite prerano treningu, to može biti veoma opasno za organe, naročito za srce. Oprezni smo - zaključio je Nagelsman.

Lajpcig je iz Salcburga doveo Hvanga pošto je ovaj dao 16 golova i upisoa 22 asistencije za austrijkog prvaka prethodne sezone.

U dresu nemačkog tima zasad je postigao jedan na sedam utakmica.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA