Srbija dobila još jednog rivala u grupi: Katar se priključuje evropskim kvalifikacijama za Mundijal

 
 
 ≫ 
  • 1

FIFA zvanično potvrdila ranija saznanja Engleza

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak je dobila četiri rivala u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine, a prema navodima britanskog "Independenta", koji su stavili vinjetu "ekskluzivno", Orlovi su dobili još jednog protivnika!

Naime, pomenuti medij je da će fudbalska reprezentacija Katara da se uključi u evropske kvalifikacije za Mundijal na kom je ona domaćin, a navodni razlog jeste ideja FIFA da grupe budu ujednačenije - kao i da se Katar što bolje pripremi za takmičenje koje bi moglo da bude njihova fudbalska prekretnica.

Nedugo zatim, FIFA je izbacila raspored kvalifikacija kojim je potvrđeno da će Katar definitivno biti u grupi A! Naravno, bodovi koji bi se osvojili u dueu sa Katarom ne bi ništa važili, ali će s druge strane omogućiti svim selekcijama da umesto prijateljskog meča u upražnjenom terminu odigraju polu-takmičarsku utakmicu.

Katar je prošle godine učestvovao na Kopa Amerika, tako da im ovo ne bi bilo prvi put, a ideja je da na ovo takmičenje budu pozvani i 2021. godine. Takođe, naći će se i na Konkakaf Gold Kupu.

Podsetimo, Srbija će u kvalifikacijama igrati sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom. Samo prvoplasirani ide na SP, dok će drugoplasirani morati u baraž koji je ovoga puta specifičan i gde dolaze dve selekcije iz Lige nacija.

Od tih 12 selekcija samo tri će ići na SP. UEFA će ih podeliti u tri grupe po četiri ekipe, te će se igrati polufinala i finala kako bi svaka grupa dala po jednog učesnika. Kvalifikacije će se igrati od 24. marta do 16. novembra naredne godine, a Mundijal je na programu od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA